Αυτές είναι οι πιο κοινές αιτίες θανάτου στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη

Ο θάνατος, ως ξεχωριστό χαρακτηριστικό, αλλά και αδιαχώριστο από την ανθρώπινη φύση, αποτελεί τη δεύτερη - και συμμετρικά ισοδύναμη με τη ζωή- δύναμη του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

Ένα επιτάφιο επίγραμμα από την Αυτοκρατορική Εποχή θέτει το αξίωμα ότι "ου μόνον είναι τον θάνατον θνητοΐς ου κακόν, άλΚ αγαθόν", για τους θνητούς ο θάνατος όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά καλό.

Ένα άτομο δεν μπορεί να ζει σε απομόνωση· εξαρτάται από την κοινωνική ομάδα από την οποία προήλθε έτσι, ο θάνατος του ατόμου είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής ζωής.

Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη είχαν πολλά να κάνουν με την έλλειψη σύγχρονης υγειονομικής περίθαλψης και ευεξίας.

Σε μια αστική κοινωνία χωρίς κεντρικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, ακάθαρτο νερό που μετέδιδε βακτήρια και ανεπαρκείς ιατρικές γνώσεις και πρόληψη ασθενειών, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής στον αρχαίο κόσμο ήταν χαμηλό και η υγεία επισφαλής.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε

Αυτές είναι οι πιο κοινές αιτίες θανάτου στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη Αυτές είναι οι πιο κοινές αιτίες θανάτου στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Δεκεμβρίου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.