Έξι αγαπημένα μας wine bars με καλό φαγητό στην Αθήνα

Και θα φάμε και θα πιούμε ωραία σ’ αυτά τα φιλόξενα wine bars της πόλης

Για χαλαρές εξόδους με κουβέντα και μπόλικο κρασί επιλέγουμε τα αγαπημένα μας wine bar. Και αν τύχει να πεινάσουμε δεν θα μας αφήσουν παραπονεμένους. Δίπλα στις επιλογές των σομελιέ που γνωρίζουν τους ελληνικούς και τους διεθνείς αμπελώνες σαν τις παλάμες τους βρίσκουμε όχι μόνο τα αναμενόμενα πλατό τυριών και αλλαντικών. Με όρεξη και φροντίδα για το ταίριασμά τους με το κρασί τα αθηναϊκά οινικά στέκια προσφέρουν ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις, πιάτα με υλικά της εποχής και, αρκετές φορές, προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Oinoscent

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Με καινούργιο σεφ και ανανεωμένο μενού φαγητού μπαίνει το Oinoscent στην περίοδο των γιορτών. Στο δημοφιλές wine bar του Συντάγματος εδώ και λίγες εβδομάδες μαζί με τα εξαιρετικά κρασιά που επιλέγει ο βραβευμένος σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης, σερβίρονται τα δημιουργικά μεσογειακά πιάτα του Γιάννη Τσικουδάκη, όπως το φθινοπωρινό gazpacho λωτού με γαλένι, το σουβλιστό χταποδιου με τηγανητή πολέντα ή τα νιόκι με άγρια μανιτάρια και στάκα. Με ζεστό ψωμί μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον ιδιαίτερο ταραμά με αυγοτάραχο και νερό ντομάτας αντί λεμονιού. Στο τέλος αξίζει και μια επίσκεψη στη κάβα-κελάρι του υπογείου.

Βουλής 45- 47, Σύνταγμα, Τ/210-32.29.374

By the Glass

O εκτεταμένος κατάλογος φαγητού έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ταιριάζει με τις οινικές επιλογές στο κομψό By the Glass. Αφού εξερευνήσουμε την εντυπωσιακή λίστα που περιλαμβάνει πάνω από 500 ετικέτες-περίπου 200 από τις οποίες είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι-οι οινοχόοι είναι πρόθυμοι να μας προτείνουν με ποια νοστιμιά να συνοδεύσουμε το κρασί μας. Χειροποίητα ψωμιά, εμπνευσμένα ορεκτικά και χορταστικά πιάτα όπως τις αρωματικές σπιτικές ταλιατέλες με φιλέτο σκορπίνας και τα μοσχαρίσια μάγουλα με ξινό τραχανά ετοιμάζει στη κουζίνα η Κυριακή Φωτοπούλου. Για τα κυριακάτικα μεσημέρια η ίδια προτείνει ένα ειδικό μενού με ελληνικά «οικογενειακα» πιάτα. Στα plus και η επίσης μεγάλη ποικιλία σε αφρώδεις οίνους.

Σουρή 3 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Τ/210-32.32.560

Materia Prima

Κοντά στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το σοφιστικέ Materia Prima είναι ένα wine bar για όλους-μυημένους και μη. Ο χαμογελαστός και φιλόξενος οικοδεσπότης Μιχάλης Παπατσίμπας μας βοηθάει να επιλέξουμε ανάμεσα στις ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Τριάντα περίπου επιλογές είναι διαθέσιμες σε ποτήρι ενώ από την κουζίνα βγαίνουν ωραία πιάτα με εποχιακά υλικά για τσιμπολόγημα. Η καπνιστή πέστροφα με ajo blanco και καψαλισμένο μαρούλι, φασόλια με ταχίνι και έναν μικρό λόφο από μυρωδικά είναι από τα αγαπημένα μας.

Φαλήρου 68, Κουκάκι, Τ/ 210-92.45.935

Paleo

Ίσως το πιο ατμοσφαιρικό wine bar που έχουμε στη πόλη. Το Paleo με τα ψηλά ταβάνια, τις ξύλινες σχολικές καρέκλες και τις άπειρες φιάλες κρασιού που κοσμούν τους τοίχους είναι λόγος να αφήσει κανείς τις πιο δημοφιλείς περιοχές για την βιομηχανική ζώνη του Πειραιά. Εκτός από βαθιά γνώση του κρασιού ο Γιάννης Καυμενάκης έχει και μοναδικές δεξιότητες ως οικοδεσπότης-περιποιητής και κάνει τους καλεσμένους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους και, μεταξύ μας, ακόμα καλύτερα. Αφήστε τον σαν καθοδηγήσει ανάμεσα στις εκλεκτές ετικέτες από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Για τσιμπολόγημα μεσογειακές γεύσεις και ελληνικά προϊόντα. Η ομάδα του Γαστρονόμου αγαπά ιδιαιτέρως το πατέ από συκωτάκια πουλερικών.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Τ/210-41.25.204

Karolos

Κρυμμένο στο αίθριο ενός εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου, το Karolos έχει απρόσμενα χαλαρή ατμόσφαιρα σε σύγκριση με τον γειτονικό πολυσύχναστο δρόμο όπου οι Νεοσμυρνιώτες βγαίνουν για τα ψώνια τους. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει ετικέτες από όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Μπορείς να διαλέξεις κάποια δημοφιλή ποικιλία όπως το Ασύρτικο ή να γνωρίσεις την Κυδωνίτσα και το Λαγόρθι. Για τσιμπολόγημα: pinsa romana (η πίτσα στην ρωμέικη εκδοχή της), κυκλαδίτικα τυριά, αλλαντικά από τη Βόρεια Ελλάδα και πιάτα για τη μέση όπως φάβα με chutney μήλο-κρεμμύδι, γαλάκτωμα πατάτας με απάκι και σκιουφιχτα με πέστο φυστίκι παρμεζάνα.

Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τ/ 212-10.65.556

Bobo Wine Bar

Τέσσερις φίλοι μετέτρεψαν ένα από τα πολλά συνεργεία αυτοκινήτων του Κουκακίου σε φωτεινό, wine bar με μπόλικα ‘70s στοιχεία αλλά χωρίς ίχνος σνομπισμού. Η έμφαση έχει δοθεί στον ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά μικρών παραγωγών-χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βρίσκουμε και αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη διεθνή οινική σκηνή. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ετικέτες είναι διαθέσιμες για αγορά. Στα πιάτα: καρπάτσιο με ξύσμα μοσχολέμονου, φρέσκα μανιτάρια με κρέμα τρούφας, μοσχαρίσιο φιλέτο ωρίμανσης με ψητά λαχανικά εποχής.

Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι, Τ/210-92.44.244

Πηγή: gastronomos

Έξι αγαπημένα μας wine bars με καλό φαγητό στην Αθήνα Έξι αγαπημένα μας wine bars με καλό φαγητό στην Αθήνα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.