5 κρυμμένες περγαμηνές με εβραϊκή γραφή βρέθηκαν στην Αγία Σοφία

Τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται σε περίεργο εύρημα στον περίβολο της Αγίας Σοφίας και συγκεκριμένα σε “εβραϊκές περγαμηνές” κρυμμένες σε τοιχίο αλλά και σε φωτογραφίες που είναι προφανώς πρόσφατες και σίγουρα μη ιστορικού ενδιαφέροντος. Είναι άγνωστο αν κάποιο από τα έγγραφα αποτελεί κειμήλιο ή αν κάποιος τοποθέτησε τις επιστολές και τις φωτογραφίες ή τις “περγαμηνές” πρόσφατα για διάφορους λόγους.

Ο Μουσουλμάνος πιστός που πήγε στην Αγία Σοφία για να προσευχηθεί παρατήρησε ότι μία πέτρα 30 εκατοστών, σε έναν τοίχο είχε αποκολληθεί.

Ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες ψάχνοντας πίσω από τον τοίχο, ανακάλυψαν κρυμμένες 5 περγαμηνές με εβραϊκή γραφή και τώρα εξετάζουν αν είναι πραγματικά ιστορικά κειμήλια.

Μυστηρίο με την εβραϊκή γραφή στις περγαμηνές.

Πλέον εξετάζεται αν είναι πραγματικά ιστορικά κειμήλια ή αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την ανακάλυψη. Θυμίζουμε πως μύθοι και θρύλοι για τον Ναό της Αγιά Σοφιάς προκαλούν τρόμο στους Τούρκους, με ορισμένους να αναγνωρίζουν πως δεν έπρεπε ο Ερντογάν να την κάνει τζαμί, αλλά να τη διατηρήσει μουσείο.

Με πληροφορίες από: sondakika.com

5 κρυμμένες περγαμηνές με εβραϊκή γραφή βρέθηκαν στην Αγία Σοφία 5 κρυμμένες περγαμηνές με εβραϊκή γραφή βρέθηκαν στην Αγία Σοφία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.