Η Αρχαία Ολυμπία «ταξιδεύει» σε Ελλάδα και εξωτερικό

Νέες δράσεις με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και σύνθημα «Ζήσε ότι σου ανήκει» ξεκινούν στην Αρχαία Ολυμπία, προκαλώντας μας για μια απόδραση προς τα εκεί.

Προωθητικές, καινοτόμες δράσεις με ειδικές πρωτότυπες παρουσιάσεις σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις (κρουαζιέρας και κλασικού τουρισμού) πέραν των καθιερωμένων εκθεσιακών συμμετοχών ετοιμάζει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, για την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αφορμή την παρουσίαση του στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδίου για τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, εισάγονται διαδραστικά παιχνίδια με εκπόνηση σεναρίων φυσικών ρόλων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, ώστε ο επισκέπτης να αποκτά ενδιαφέροντα βιώματα και από τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Τα παιχνίδια θα έχουν πέντε σημεία αναφοράς: Τεχνολογία, Πολιτισμός – Κουλτούρα, Ιστορία, Φυσικός Πλούτος, Παραγωγή και Κατανάλωση.

Ακόμη, εγκαινιάζεται για πρώτη φορά η εφαρμογή virtual fam trips για τη μεγιστοποίηση του αριθμού επισκεψιμότητας πέρα από όσα επιτόπια ταξίδια εξοικείωσης θα οργανωθούν και γενικά ο Δήμος συνδυάζει τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες πρακτικές προσέγγισης των αγορών, με χρήση ψηφιακών εργαλείων για online επαγγελματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη μέσω διαμορφωμένης πλατφόρμας.

Παράλληλα, προβλέπεται και η αξιοποίηση της νέας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην κατεύθυνση δράσεων τουριστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή έμφαση δίνεται σε τέσσερις πυλώνες στην ιστορία (history), στη φύση (nature), στην περιπέτεια (adventure) και στην ευεξία (wellness) που αποτέλεσαν το σκεπτικό του νέου συνθήματος της περιοχής που, στην ελληνική του απόδοση, είναι «Ζήσε ό,τι σου ανήκει» και στην αγγλική «LIVE what you deserve».

«Η τουριστική ανάπτυξη ακολουθεί πλέον σύγχρονους δρόμους. Έχουμε φύγει από τα καθιερωμένα μοντέλα και περνάμε σε δυναμικές μορφές τουρισμού», τονίζει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Αρχαία Ολυμπία «ταξιδεύει» σε Ελλάδα και εξωτερικό Η Αρχαία Ολυμπία «ταξιδεύει» σε Ελλάδα και εξωτερικό Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.