Η «Τέχνη του Πολέμου» του Sun Tzu - Το αρχαίο πολεμικό εγχειρίδιο που μελετάται ως και σήμερα

Μια εισαγωγή στην «Τέχνη του Πολέμου» του Sun Tzu

Μετά τους πολέμους στην Ιαπωνία και το Βιετνάμ, ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για ένα εγχειρίδιο της αρχαίας κινεζικής λογοτεχνίας γνωστό ως «Η Τέχνη του Πολέμου» που εικάζεται ότι έγραψε ο στρατηγός, συγγραφέας και φιλόσοφος Sun Tzu. Το βιβλίο έγινε απαραίτητο ανάγνωσμα στις στρατιωτικές ακαδημίες των ΗΠΑ και αποτέλεσε τη βάση για σύγχρονες πολεμικές εκστρατείες όπως αυτή στο Ιράκ, διαβάζουμε στο openculture.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι ο Sun Tzu υπηρέτησε ως στρατηγός κατά την περίοδο της «Άνοιξης και του Φθινοπώρου», οι μελετητές αμφισβήτησαν αυτήν την εκδοχή και χρονολογούν τη συγγραφή του βιβλίου στην περίοδο μεταξύ 475-221 π.Χ, μια εποχή στην οποία τα κινεζικά κρατίδια μάχονταν συνεχώς μεταξύ τους καταβροχθίζοντας τους μικρότερους γείτονές τους.

Ο συγγραφέας της «Τέχνης του Πολέμου» ήταν πιθανώς ένας στρατηγός ή ένας από τους πολλούς στρατιωτικούς που είχαν προσληφθεί ως μισθοφόροι εκείνη την εποχή. Το βιβλίο διαφέρει από παρόμοια στρατιωτικά εγχειρίδια κυρίως στο ότι αντί να ασχολείται με θεϊκές συμβουλές και μελέτη των αρχαίων κανόνων, είναι καθαρά πρακτικό και επίκαιρο και απαιτεί ενδελεχή γνώση της κατάστασης, του εχθρού αλλά και του εαυτού μας.

Ακούστε το AudioBook εδώ:

Πηγή: mikropragmata.lifo

Η «Τέχνη του Πολέμου» του Sun Tzu - Το αρχαίο πολεμικό εγχειρίδιο που μελετάται ως και σήμερα Η «Τέχνη του Πολέμου» του Sun Tzu - Το αρχαίο πολεμικό εγχειρίδιο που μελετάται ως και σήμερα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.