Τα «Όχι» σου σε οδηγούν σε μεγάλα «Ναι»

Σαν ανθρώπινα όντα έχουμε μέσα μας έντονα τον φόβο για αλλαγή. Συνηθίζουμε να ζούμε, να σκεφτόμαστε, να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο και μένουμε παγιδευμένοι στα κουτάκια ασφαλείας μας.

Ο Albert Einstein είπε:

«Ο ορισμός της ανοησίας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα»

Αλήθεια, σκεφτείτε πόσες φορές ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια μοτίβα στις ζωές μας, στην συμπεριφορά μας, στα θέλω μας, στην καθημερινότητα μας και αρνούμαστε να ανοίξουμε το πνεύμα μας και να αντικρίσουμε την αλήθεια. Την αλήθεια που μας φωνάζει: «Δεν είμαι ευτυχισμένη/ος, χρειάζεται να εξετάσω την ζωή μου και να αλλάξω οτιδήποτε χρειαστεί για να οδηγηθώ στην ευτυχία, στην ηρεμία, στην εσωτερική γαλήνη.

Η αγαπημένη μου φράση είναι «Άλλαξε το μέσα σου, για να αλλάξει το έξω σου». Η αλλαγή είναι ένα πρωταρχικό στοιχείο για μια ζωή με νόημα, για μια ζωή που οδηγεί στην αγάπη του εαυτού και κατ’ επέκταση στα πιο όμορφα μονοπάτια της ζωής μας.

Ο πιο όμορφος δρόμος για εσωτερική αλλαγή είναι ο δρόμος της αυτογνωσίας. Σε βοηθάει στο να γνωρίσεις τον βαθύτερο σου εαυτό, στο να αντιμετωπίζεις την ζωή σαν ένα όμορφο ταξίδι που σε οδηγεί μέσα σου, μέσα στην καρδιά σου ώστε να γνωρίσεις εσένα και να δώσεις απλόχερα αγάπη στον εαυτό σου και να τον ταξιδέψεις σε όμορφούς κόσμους. Στην ζωή δεν ήρθαμε για να υποφέρουμε. Ήρθαμε για να ζήσουμε, να νιώσουμε, να δημιουργήσουμε, να ευτυχίσουμε.

Όλα τα πιο πάνω προϋποθέτουν εσωτερική δουλειά, εσωτερική αλλαγή στο να σπάσουμε τα αρνητικά μοτίβα μας, στο να επιλέξουμε ποιες πεποιθήσεις δεχόμαστε σαν πραγματικότητα μας, ποιοι δρόμοι μας ταιριάζουν, και ποια μονοπάτια θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Να θυμάσαι πάντα ότι κάθε φορά που λες όχι σε καταστάσεις που δεν σε κάνουν ευτυχισμένο ανοίγεις πόρτες για τα μεγάλα ναι, για να εισέλθουν όμορφες καταστάσεις στην ζωή σου, για να καλωσορίσεις τα όμορφα μονοπάτια της ψυχής σου. Για να συναντήσεις τα κατάλληλα άτομα, για να βρεις την κατάλληλη δουλειά για εσένα, για να βαδίσεις όλο και πιο βαθιά μέσα στην καρδιά σου.

Όταν ο Θεός κλίνει πόρτες, ανοίγει καμαρόπορτες αλλά χρειάζεται την βοήθεια σου για να το κάνει.

Χρειάζεται εσύ πρώτα να αναγνωρίσεις ποιες πόρτες επιλέγεις να κλίσεις και ποιες να ανοίξεις.

Μαργαρίτα Ιωάννου – Ενεργειακές και Πνευματικές Θεραπείες

Πηγή: enallaktikidrasi

Τα «Όχι» σου σε οδηγούν σε μεγάλα «Ναι» Τα «Όχι» σου σε οδηγούν σε μεγάλα «Ναι» Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.