Ένα κόκκινο πάντα που ταξίδεψε από την Ιαπωνία στη Χιλή

Ένα κόκκινο πάντα εξερευνά και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον στον ζωολογικό κήπο του Μπουίν στο Σαντιάγο της Χιλής λίγο μετά την άφιξή του από την Ιαπωνία. Η μεταφορά έγινε στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου έργου προστασίας και διατήρησης αυτού του είδους σπάνιου ζώου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Το κόκκινο πάντα (Ailurus fulgens) είναι ένα μικρό δενδρόβιο θηλαστικό που ζει στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα. Ο άγριος πληθυσμός του εκτιμάται σε λιγότερο από 10.000 ενήλικα άτομα. Ο πληθυσμός συνεχίζει να μειώνεται και απειλείται με εξαφάνιση από την λαθροθηρία, για αυτό τον λόγο τα κόκκινα πάντα προστατεύονται από την εθνική νομοθεσία.

Το κόκκινο πάντα είναι λίγο μεγαλύτερο από μια γάτα, και ζυγίζει λίγο παραπάνω από αυτήν. Το κεφάλι και το σώμα τους έχουν μήκος 50-64 εκ και η ουρά τους είναι 28-59 εκ. Τα αρσενικά ζυγίζουν 3,7 - 6,2 κιλά και τα θηλυκά 3 - 6,0 κιλά.

με πληροφορίες από Reuters, Wikipedia

Ένα κόκκινο πάντα που ταξίδεψε από την Ιαπωνία στη Χιλή Ένα κόκκινο πάντα που ταξίδεψε από την Ιαπωνία στη Χιλή Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.