Εκδήλωση της Σχολής Ευελπίδων με τους Δήμους Ύδρας και Αίγινας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η εκδήλωση με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 σε Στεριά και Θάλασσα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σε συνεργασία με τους Δήμους Ύδρας και Αίγινας διοργανώνουν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου επιστημονική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Εισηγητές στην εν λόγω εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, στις 18:00, είναι καθηγητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1834 έως και το 1837 η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία ιδρύθηκε από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια το 1828 και ως εκ τούτου αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χώρας, λειτούργησε στην Αίγινα. Μια σημαντική εκδήλωση με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

Θέμα της εν λόγω εκδήλωσης είναι «Η Επανάσταση του 1821 σε Στεριά και Θάλασσα».

Πηγή: protothema

Εκδήλωση της Σχολής Ευελπίδων με τους Δήμους Ύδρας και Αίγινας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Εκδήλωση της Σχολής Ευελπίδων με τους Δήμους Ύδρας και Αίγινας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Νοεμβρίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.