Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας

Σειρά ανεμοστρόβιλων έπληξαν τα Ελληνικά νησιά τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας που σαρώνει την Ελλάδα από την Κυριακή.

Το Meteology.gr ανέβασε φωτογραφία ενός ανεμοστρόβιλου που φαίνεται πως πλησιάζει το νησί της Άνδρου. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ανεμοστρόβιλος να χτυπά το νησί της Σκοπέλου, βορειότερα.

Ανεμοστρόβιλοι σχηματίστηκαν πάνω από το νερό σε Ελληνικά νησιά

Οι ανεμοστρόβιλοι που σχηματίζονται πάνω από το νερό ή μετακινούνται από ξηρά σε νερό, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με έναν ανεμοστρόβιλο ξηράς.

Συνδέονται με ισχυρές καταιγίδες και συχνά συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και θάλασσες, μεγάλο χαλάζι και συχνούς επικίνδυνους κεραυνούς.

Εάν ένας υδρορροός κινηθεί στην ξηρά, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου, καθώς ορισμένοι από αυτούς μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές και τραυματισμούς σε ανθρώπους.

Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.