Λερναία Ύδρα: Μήπως ο μύθος των Άθλων του Ηρακλή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα;

Όλοι έχουμε ακούσει για τον μύθο της Λερναίας Ύδρας, του πλάσματος που έμοιαζε με φίδι και είχε εννέα κεφάλια; Η Λερναία Ύδρα ήταν ένας από τους άθλους του Ηρακλή, ο οποίος όταν της έκοβε ένα κεφάλι αυτή έβγαζε δύο.

Ο Ηρακλής κατάφερε να σκοτώσει το αθάνατο πλάσμα καίγοντας το σώμα του και θάβοντας το ένα τελευταίο κεφάλι στο χώμα, ώστε να μην ξαναζωντανέψει.

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να θεωρούσαμε μυθικό ένα τόσο ακραίο πλάσμα , αλλά όπως και όλοι οι μύθοι της αρχαιότητας από κάπου βασίζεται, δεν είναι μόνο δημιούργημα της φαντασίας. Μήπως κάναμε λάθος όλα αυτά τα χρόνια;

Τα φίδια και ορισμένα άλλα ερπετά, όπως οι σαύρες και οι χελώνες, γεννιούνται μερικές φορές με μια πάθηση γνωστή ως πολυκεφαλία, η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομά της, σημαίνει ότι το ζώο αυτό έχει περισσότερα από ένα κεφάλια. Αν και σχεδόν κάθε οργανισμός με κεφάλι μπορεί να γεννηθεί με τη διαταραχή, είναι πιο συχνή στα φίδια. Είναι ακόμη πιο συνηθισμένο σε θερμότερα περιβάλλοντα, όπως, για παράδειγμα, η μεσογειακή ζέστη της Ελλάδας.

Άρα μήπως υπήρξε ένα πλάσμα παρόμοιο με την Λερναία Ύδρα;

Πηγή: pronews

Λερναία Ύδρα: Μήπως ο μύθος των Άθλων του Ηρακλή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα; Λερναία Ύδρα: Μήπως ο μύθος των Άθλων του Ηρακλή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα; Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.