Δύο βασιλικά αγάλματα ανακαλύφθηκαν στο Λούξορ

Γιγαντιαία λίθινα τμήματα δύο αρχαίων βασιλικών αγαλμάτων, καθώς και πολύχρωμα τοιχώματα και στήλες ανακαλύφθηκαν στην πλούσια σε μνημεία πόλη Λούξορ της Αιγύπτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας.

Η νέα ανακάλυψη έγινε από μία αποστολή Αιγύπτιων και Γερμανών αρχαιολόγων κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στον νεκρικό ναό του Φαραώ Αμένωφι Γ΄ στη δυτική όχθη του Νείλου.

«Η αποστολή ανακάλυψε ασβεστολιθικά τμήματα δύο αγαλμάτων του Αμένωφι Γ΄ σε σχήμα σφίγγας, που χρονολογούνται από την 18η Δυναστεία του Νέου Βασιλείου. Τα δύο αγάλματα έχουν κεφαλή μαγκούστας, βασιλική γενειάδα και περιδέραιο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το όνομα Αμένωφις Γ΄ αναγράφεται και στα δύο αγάλματα.

Ανακαλύφθηκαν, επίσης, τρία μικρότερα αγάλματα, από μαύρο γρανίτη, της Σέκχμετ, θεάς του πολέμου, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι αρχαιολόγοι έφεραν ακόμη στην επιφάνεια τοιχώματα με πολύχρωμες επιγραφές για εκδηλώσεις αγάπης και ορισμένες από τις βάσεις για τους κίονες του ναού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δύο βασιλικά αγάλματα ανακαλύφθηκαν στο Λούξορ Δύο βασιλικά αγάλματα ανακαλύφθηκαν στο Λούξορ Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Ιανουαρίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.