Γεράσιμος Καλογεράκης: Το αινιγματικό Κηρύκειον του Ερμή

Γιος του Δία και της Μαίας, είναι ο πρώτος εφευρέτης μουσικού οργάνου που απέδιδε την 7 βαθμη μουσική κλίμακα, ο θεός της ρητορείας και της ευγλωττίας και για τον λόγον αυτόν επιφορτίστηκε από την Αυτοκρατορία των “Ε” να καλλιεργήσει τον λόγο, την ομιλία και την γραφή στο εξανθρωπιζόμενο ανθρωποειδές του πλανήτη μας.

Πάντοτε έφερε μαζί του το αινιγματικό Κηρύκειον, δώρο του Απόλλωνα, το οποίον συμβολιζόταν λοξά και είχε κλίση όση και ο άξονας της γης (23′ 27”).

Το Κηρύκειον έλαμπε και ακτινοβολούσε σαν ήλιος φωτίζοντας τα σκοτάδια, μορφοποιούσε άμορφα όντα και αντικείμενα. Έδινε και αφαιρούσε την ζωή, ήλκυε και απωθούσε τις ψυχές τις οποίες ο φτερωτός θεός ήταν εντεταλμένος να οδηγεί στον προορισμό τους. Είτε στην γη για ενσάρκωση, είτε στον Άδη, όπου τις υπερασπιζόταν ο ίδιος ενώπιον των κριτών Ραδάμανθυ και Αιακού*.

Το Κηρύκειον ήταν ιερό έμβλημα της Γαλαξιακής Συνομοσπονδίας των “Ε” που έκρυβε μέσα του ανίκητες δυνάμεις, τις οποίες ελάμβαναν σοβαρά υπόψη τους θεοί και άνθρωποι. Η ενέργεια του ξεπερνούσε την ενέργεια του ηλιακού μας συστήματος.

Ο Ερμής εκπροσωπεί τον γαλαξία του Πηγάσου (NGC-7457), ένας από τους 13 γαλαξίες του μεγάλου Ανδρομέδιου Διός στο σύμπαν “Αλκυών” και το σύμπαν “Ουτοπία”, ένα από τα 7 σύμπαντα της ιερής εξουσίας του ύπατου των θεών. Στο σύμπαν αυτό, οι οντότητες του έχουν απαλλαγεί από τις δουλείες του υλικού σώματος..

* Οι κριτές Ραδάμανθυς και Αιακός αποφάσιζαν αν η ψυχή του νεκρού θα πήγαινε στα Νησιά των Μακάρων ή στα Τάρταρα..

[“Η Διαθήκη του Προμηθέα”, Γ. Καλογεράκη]

Πηγή: diadrastika

Γεράσιμος Καλογεράκης: Το αινιγματικό Κηρύκειον του Ερμή Γεράσιμος Καλογεράκης: Το αινιγματικό Κηρύκειον του Ερμή Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.