Τα μυστικά των αρχαίων ιαπωνικών τάφων αποκαλύφθηκαν

Οι αρχαίοι ιαπωνικοί τάφοι είναι ευθυγραμμισμένοι έτσι ώστε όλοι να βλέπουν το τόξο του ανατέλλοντος ηλίου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που περιλαμβάνει δορυφορικές εικόνες.

Εκατοντάδες αρχαίοι ταφικοί τύμβοι μπορούν να βρεθούν διάσπαρτοι στα Ιαπωνικά νησιά, τα μεγαλύτερα από τα οποία είναι γνωστά ως Kofun και έχουν σχήμα κλειδαρότρυπας.

Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για τα μνημεία, μερικά από τα οποία έχουν μήκος έως και 1.600 πόδια, επειδή δεν υπάρχουν γραπτά αρχεία, οι ανασκαφές είναι σπάνιες και περιορίζονται στα μικρότερα και η πρόσβαση είναι αυστηρά περιορισμένη ή και απαγορευμένη.

Δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης επέτρεψαν στην ομάδα από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου στην Ιταλία να ανακαλύψει περισσότερα για τα μυστηριώδη μνημεία.

Οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν τη σχέση μεταξύ των μνημείων, του τοπίου και του ουρανού - διαπιστώνοντας ότι προσανατολίζονται στο τόξο του ανατέλλοντος ηλίου.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι λένε ότι συμφωνεί με την Ιαπωνική αυτοκρατορική παράδοση και τη μυθική προέλευση της δυναστείας, που τους θεωρεί άμεσους απογόνους της θεάς του Ήλιου Amaterasu.

Χτίστηκαν μεταξύ του τρίτου και του έβδομου αιώνα μ.Χ., με το πιο επιβλητικό από τα μνημεία αφιερωμένα στους ημι-θρυλικούς πρώτους αυτοκράτορες της Ιαπωνίας.

Οι μικρότεροι τάφοι ανήκαν πιθανώς σε αξιωματικούς της αυλής, που υπηρετούσαν εκείνους τους πρώτους αυτοκράτορες, καθώς και σε μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ανάμεσά τους είναι το Daisen Kofun, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία που χτίστηκαν ποτέ στη Γη, με μήκος 1.600 πόδια και ύψος 118 πόδια.

Παραδοσιακά αποδίδεται στον αυτοκράτορα Nintoku, τον δέκατο έκτο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, και ανήκει σε μια ομάδα τάφων που πρόσφατα αναγνωρίστηκαν ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Δεν υπάρχουν γραπτές πηγές σε αυτούς τους τάφους, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολη την αποκάλυψη της προέλευσης και των λεπτομερειών τους, σύμφωνα με την ιταλική ομάδα.

Περαιτέρω πρόβλημα για τους ιστορικούς είναι το γεγονός ότι οι ανασκαφές των τάφων είναι σπάνιες και περιορίζονται στα μικρότερα μνημεία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι τάφοι θεωρούνται των πρώτων ημι-θρυλικών αυτοκρατόρων και, ως εκ τούτου, προστατεύονται αυστηρά από το νόμο.

Η προστασία επεκτείνεται και προς τα έξω, με πολλά μνημεία περιφραγμένα - πράγμα που σημαίνει ότι οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να εισέλθουν καν στην περίμετρο του εδάφους.

Για αυτούς τους λόγους, είναι αδύνατο να ληφθούν ακριβείς μετρήσεις μεγέθους, ύψους και προσανατολισμού, εξήγησε η ομάδα.

Επιπλέον, ο τεράστιος αριθμός των μνημείων τους αποθαρρύνει περαιτέρω οποιαδήποτε επιτόπια έρευνα - καθώς το κόστος θα ήταν απαγορευτικό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομάδα στράφηκε σε δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης - οι οποίες περιγράφονται ως «ισχυρό εργαλείο για έρευνες τηλεπισκόπησης».

Οι συγγραφείς της μελέτης, Norma Baratta, Arianna Picotti και Giulio Magli του Politecnico di Milano, βάλθηκαν να εμβαθύνουν τη γνώση των σχέσεων μεταξύ αυτών των μνημείων και του τοπίου, ειδικότερα, με τον ουρανό.

Η ομάδα μέτρησε τον προσανατολισμό περισσότερων από 100 Kofun κατά τη διάρκεια των δορυφορικών ερευνών της.

Βρήκαν μια ισχυρή σύνδεση των διαδρόμων εισόδου Kofun με το τόξο στον ουρανό όπου ο Ήλιος και η Σελήνη είναι ορατοί κάθε μέρα του χρόνου.

Δείχνουν ότι ο προσανατολισμός των μεγαλύτερων Kofun σε σχήμα κλειδαρότρυπας στο τόξο του Ήλιου που ανατέλλει/λάμπει, συγκεκριμένα, το Daisen Kofun είναι προσανατολισμένο προς τον Ήλιο που ανατέλλει στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Remote Sensing.

Η θεά του Ήλιου Amaterasu είναι μια από τις σημαντικότερες θεότητες της ιαπωνικής σιντοϊστικής θρησκείας, που απεικονίζεται στα παλαιότερα ιαπωνικά κείμενα, το Kojiki, που χρονολογείται από το 712 Κ.Χ.

Ήταν η κυρίαρχος του ουράνιου βασιλείου Takamagahara και η μυθική πρόγονος του Αυτοκρατορικού Οίκου της Ιαπωνίας μέσω του εγγονού της Ninigi.

Μαζί με τα αδέρφια Tsukuyomi, τον θεό της σελήνης, και τον θεό της καταιγίδας Susanoo, η Amaterasu θεωρείται ένα από τα "Τρία πολύτιμα παιδιά" - ή τα πιο σημαντικά παιδιά του θεού δημιουργού Izanagi.

Η μυθική προέλευση της δυναστείας των Ιαπώνων Αυτοκρατόρων τους θεωρεί ως άμεσους απογόνους της θεάς του Ήλιου Amaterasu.

Τα μυστικά των αρχαίων ιαπωνικών τάφων αποκαλύφθηκαν Τα μυστικά των αρχαίων ιαπωνικών τάφων αποκαλύφθηκαν Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.