Συζήτηση με τον Sadhguru για το διαλογισμό, την φλυαρία του νου, το Σαμάντι

Από το Ζάχο Σκαφίδα

Το βίντεο είναι με Ελληνικούς υπότιτλους, το κείμενο είναι παρακάτω

Πρέπει να σταματήσουμε την φλυαρία του νου;

Ερώτηση: Sadhguru, ήθελα να ξέρω ότι όταν είμαστε σιωπηλοί, αισθανόμαστε ότι το μυαλό φλυαρεί που πάντα μας ενοχλεί. Και η σκέψη μας πάντα επιστρέφει σε φαντασίες του παρελθόντος και του μέλλοντος και του παρελθόντος. Πώς θα απαλλαγούμε από αυτό; Sadhguru :

Υπάρχουν πολλές σκέψεις σχετικά με το σταμάτημα της σκέψης Σταμάτημα της σκέψης , χωρίς μυαλό, αυτού του είδους οι όροι έχουν διαδοθεί παντού. Και αυτοί οι όροι έχουν παρεξηγηθεί πολύ και έχουν άσχημα παρανοηθεί και οι άνθρωποι προσπαθούν να σταματήσουν το μυαλό τους.

Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης για να αποκτήσουμε τέτοιου είδους δυνατότητες, Χμμ; Δεν είναι; Εκατομμύρια χρόνια τεράστιας εργασίας της φύσης που σήμερα έχετε ένα μυαλό αυτού του είδους και τώρα θέλετε να το σταματήσετε. Γιατί θέλεις να το σταματήσεις; Αν το μυαλό σας παρήγαγε συνεχώς ευχάριστα πράγματα για εσάς, θα σκεφτόσασταν πώς να σταματήσετε αυτό το μυαλό; Θα ήθελες?

Όχι. Παράγει πολλές δυσάρεστες καταστάσεις, γι' αυτό σκέφτεστε πώς να σταματήσετε το μυαλό. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα, Όπου κι αν πάτε στον κόσμο, αυτό έχει περάσει τόσο πολύ στο μυαλό των ανθρώπων Αν τους πείτε, να «Διαλογίζεστε», σου λένε, «Αλλά Sadhguru, δεν μπορώ να σταματήσω το μυαλό μου.» Τους λέω , «Αυτό θα συμβεί μόνο αφού σταματήσετε τα νεφρά, το συκώτι, την καρδιά σας. Τα σταματάς όλα αυτά, τότε θα σταματήσει και το μυαλό. Θέλεις να σταματήσουν;» «Όχι.» «Τότε γιατί θέλεις να σταματήσει το μυαλό;» Γιατί έχεις τόσο φρικτή προκατάληψη ενάντια στο μυαλό;

Δεν σε πειράζει αν χτυπάει η καρδιά σου, μπορείς να κάνεις διαλογισμό. Δεν σε πειράζει αν το συκώτι σου λειτουργεί, μπορείς να κάνεις διαλογισμό. Τα νεφρά σας λειτουργούν, μπορείτε να διαλογιστείτε. Εάν ο εγκέφαλός σας λειτουργεί, δεν μπορείτε να διαλογιστείτε; Ποιο είναι το πρόβλημα? Φαίνεται ότι έχετε κάτι ενάντια στη νοημοσύνη, έτσι δεν είναι; (Γέλια)

Αυτή είναι η συνωμοσία ηλιθίων εναντίον της ανθρώπινης νοημοσύνης που για να διαλογιστείς σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σου πρέπει να παγώσει. Όχι. Δεν χρειάζεται να παγώσετε τον εγκέφαλό σας. Αυτό το κοιτάζαμε χθες. Σήμερα θα σας μυήσουμε στη τεχνική Shambhavi. είναι μια απλή διαδικασία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε, αυτός είναι ένας απλός τρόπος, αλλά είναι μια ισχυρή διαδικασία.

Αν κάτσεις εδώ, θα δεις το σώμα σου να είναι εδώ, και το μυαλό σου είναι κάπου αλλού , και εσύ είσαι είναι κάπου αλλού.

Από τη στιγμή που υπάρχει χώρος ανάμεσα σε εσάς και το μυαλό, τότε το τι δεν κάνει το μυαλό, το τι κάνει το μυαλό, δεν είναι καν θέμα. Είναι σαν να έχετε κολλήσει στο μποτιλιάρισμα, ξέρετε ότι δυσκολεύεστε με την κίνηση, αυτή είναι μια εμπειρία. Ας υποθέσουμε ότι είτε στέκεστε σε ένα λόφο, είτε επιπλέετε σε ένα αερόστατο και κοιτάτε κάτω όλη την κίνηση, βλέπετε την κίνηση αλλά δεν σας αγχώνει, χμμ!» (Γέλια) Γιατί; Υπάρχει απόσταση, έτσι δεν είναι; Όταν βρίσκεστε μέσα σε αυτή, η κίνηση είναι μια διαφορετική εμπειρία. Από πολύ ψηλά, καθισμένος σε ένα αερόστατο, κοιτάς κάτω, δεν μπορείς καν να ακούσεις τους ήχους, φαίνεται υπέροχη κίνηση, έτσι δεν είναι; Ναι ή όχι? Γιατί υπάρχει απόσταση. Έτσι, από τη στιγμή που υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε εσάς και τη δραστηριότητα του μυαλού σας, το μυαλό δεν είναι πρόβλημα. Το μυαλό είναι ένα θαύμα, δεν είναι πρόβλημα.

Και τέλος πάντων, αν οι σκέψεις συνεχίζονται, αν έχετε ψυχική διάρροια, προφανώς φάγατε κακό φαγητό, έτσι δεν είναι; Ναί? Όταν έχετε σωματική διάρροια, φάγατε κακό φαγητό, έτσι δεν είναι; Εάν έχετε ψυχική διάρροια, προφανώς καταναλώσατε κάτι λάθος. Αυτό που μπορεί να είναι αυτό το λάθος είναι ότι: Τη στιγμή που ταυτίζεσαι με κάτι που δεν είσαι, τότε έχεις τελειώσει.

Το μυαλό σου είναι σε ένα συνεχές τρέξιμο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Κάνε αυτό που θέλεις, προσπάθησε όσο θέλεις, δεν πρόκειται να σταματήσει. Αν δεν ταυτίζεσαι με τίποτα που δεν είσαι, Μπορείς να είσαι με τα πάντα, Μπορείς να χρησιμοποιείς τα πάντα.

Αλλά δεν ταυτίζεσαι με αυτό, Τότε θα δεις αν κάθεσαι εδώ, απλά το μυαλό θα είναι έτσι – αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, διαφορετικά θα είναι έτσι. Αυτή τη στιγμή τα χέρια σου είναι έτσι, ή μήπως τα κρατάς δεμένα γιατί θα πάνε παντού, έτσι δεν είναι; Όχι, μπορείς να το κρατήσεις έτσι. Μπορείτε να το κρατήσετε έτσι ή μπορείτε να το κρατήσετε έτσι. Όταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Είναι λοιπόν ένα χρήσιμο όργανο. Ας υποθέσουμε ότι τα χέρια σας γίνονται έτσι , ξέρετε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τα χέρια τους έτσι; Ναι ή όχι? Αν γίνουν έτσι, θα γίνεις γελοίος, έτσι δεν είναι; Αν συμβαίνει αυτό στο μυαλό σου, θα είσαι εξίσου γελοίος. Απλώς ζείτε με την άνεση ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να το δει, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να το δουν. Αν σε παρακολουθήσουν αρκετά προσεκτικά, μπορούν να το δουν, έτσι δεν είναι; Και είτε μπορούν να το δουν είτε όχι, δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι η πιο σημαντική ικανότητα της ζωής σας είναι εκτός ελέγχου. δεν έχει σημασία αν μπορούν να το δουν ή όχι, δεν είναι αυτό το θέμα, Το θέμα είναι ότι η πιο σημαντική ικανότητα στη ζωή σου είναι εκτός ελέγχου, να κάνει τις βλακείες της συνέχεια, να μην κάνει αυτό που θέλεις να κάνει. Αν λοιπόν πρέπει να απαλλαγείτε από αυτή την πάθηση, θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε κακό φαγητό. Το λάθος φαγητό ή το κακό φαγητό σημαίνει ότι ταυτίζεστε με πράγματα που δεν είστε.

Αν κάθεσαι εδώ, αν δεν ταυτίζεσαι με αυτό και με αυτό, σώμα κα νου, Τότε θα δεις ότι όλα είναι μια χαρά. Τότε το μυαλό σας θα κάνει ό,τι θέλετε, Αν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, να κάθεστε ήρεμος, έτσι πρέπει να είναι. Το μυαλό δεν πρέπει να λέει συνεχώς τις δικές του ιστορίες. Θα πρέπει να λέει την ιστορία που θέλετε να πει, έτσι δεν είναι; Διαφορετικά είναι πολύ ενοχλητικό.

Στο βίντεο επιλέξτε Ελληνικούς υπότιτλους, το κείμενο είναι παρακάτω

Μια γνωριμία με τη Isha Kriya

Η Isha Kriya είναι μέρος ενός κινήματος για να προσφέρει τουλάχιστον μια σταγόνα πνευματικότητας σε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Μην υποτιμάτε το μέγεθος της σταγόνας. Μια σταγόνα είναι ένας ωκεανός από μόνη της. Αυτό είναι ένα ισχυρό εργαλείο ενδυνάμωσης. Ελπίζουμε να του επιτρέψετε να αγγίξει και να μεταμορφώσει τη ζωή σας και να τη μοιραστείτε με όσους περισσότερους μπορείτε.

Isha σημαίνει αυτό που είναι η πηγή της δημιουργίας. Κρίγια σημαίνει μια ενδόμυχη δράση προς αυτό. Κάρμα σημαίνει εξωτερική δράση.

Εάν εκτελείτε δράση με το σώμα σας, ή το μυαλό σας, ή το συναίσθημά σας ή τις φυσικές σας ενέργειες, το ονομάζουμε Κάρμα.

Εάν εκτελέσετε μια εσωτερική ενέργεια, η οποία δεν περιλαμβάνει τίποτα από αυτά, τότε αυτό το ονομάζουμε Kriya.

Οπότε η Isha Kriya είναι μια εξαιρετικά απλή διαδικασία, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο για να περνάς συνεχώς από την αναλήθεια στην αλήθεια. Υπάρχουν πιο περίπλοκες και αποτελεσματικές διαδικασίες, αλλά χρειάζεται προετοιμασία, χρειάζεται ένα συγκεκριμένο είδος διδασκαλίας, χρειάζεται πολλή εκπαίδευση για να το διδάξει κάποιος. Αλλά αυτό είναι μια διαδικασία..

Γενικά, όλες οι διεργασίες, οι πνευματικές διεργασίες, που κινούν τον άνθρωπο προς αυτή την κατεύθυνση, περιλαμβάνουν και φυσιολογικές αλλαγές. Όπου εμπλέκονται φυσιολογικές αλλαγές, είναι εξαιρετικά σημαντικό ο δάσκαλος να είναι ουσιαστικά εκπαιδευμένος. Διαφορετικά, θα αρχίσετε να δημιουργείτε το παράξενο είδος γιόγκα που συμβαίνει παντού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά παρά ευεξία.

Αλλά εκείνες οι πτυχές, εκείνες οι διαδικασίες, που δεν συνεπάγονται κανενός είδους φυσιολογική αλλαγή, αλλά επιφέρουν έναν πνευματικό μετασχηματισμό, που είναι πολύ λίγες, μπορούν να διδαχθούν μαζικά. Και μπορούμε να ενδυναμώσουμε σχεδόν οποιονδήποτε έχει τουλάχιστον λίγη καλή πρόθεση στη σκέψη και στα συναισθήματά του να το διδάξει. Τόσα που είναι εκεί, μπορούν να διδαχθούν. Θα κάνουμε αυτή τη διαδικασία αμέσως τώρα. πρέπει να καταλάβετε λίγο τι είναι αυτό.

Αναπνέουν όλοι εδώ αυτή τη στιγμή; Χμμ; Παρακαλώ ελέγξτε το. (Γέλιο) Μην το θεωρείτε δεδομένο. Δεν συνεχίζεται για πάντα, θα σταματήσει κάποια μέρα, ξέρεις. Αναπνέεις αυτή τη στιγμή; Εσύ? Χμμ; Ελέγξτε το, μην το θεωρείτε δεδομένο. Αλήθεια αναπνέεις; Είσαι εκεί, εντάξει; Αυτή η εισπνοή, εκπνοή, εισπνοή, εκπνοή, εισπνοή, εκπνοή.. Η επόμενη εισπνοή δεν έγινε, μπουφ (κλικ στα δάχτυλα) έχετε φύγει. Δες πόσο εύθραυστος είσαι. Απλώς, αν αυτή η μία εισπνοή δεν γίνει, μπουφ... όπου κι αν κοιτάξουμε δεν θα είστε τριγύρω. (γέλια)

Ταυτόχρονα, όσο εύθραυστη είναι ανθρώπινη ζωή, ταυτόχρονα, πόσο εύρωστη είναι. πόσα πράγματα μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο. Σε ένα επίπεδο φαίνεται να είναι τόσο εύθραυστος, απλά κοιτάξτε το και δείτε (Χειρονομίες - εισπνοή & εκπνοή) Δεν γυρίζει πίσω, πουφ. Πολύ εύθραυστος δεν είναι; Το έχεις πάρει ως δεδομένο, δεν το έχεις συνειδητοποιήσει. Αν αποκτήσεις τις αισθήσεις σου και το παρακολουθήσεις, θα δεις ότι είναι μια καταραμένη εύθραυστη ζωή.

Ταυτόχρονα πόσο στιβαρό είναι, πόσα πράγματα μπορεί να κάνει. Αυτή είναι η ομορφιά της δημιουργίας, όλα είναι τρυφερά ισορροπημένα. Τόσο τρυφερά που δεν μπορείτε να τα ενοχλήσετε. (Γέλια) Όχι εύκολα, ξέρεις. Όλη η δημιουργία είναι έτσι. είναι ακριβώς έτσι... Αυτό δείχνει τη μαεστρία του Δημιουργού. Είναι τόσο τρυφερά ισορροπημένα, που σημαίνει, δείχνει, που εκδηλώνει την κυριαρχία του Δημιουργού.

Αυτό που δημιουργεί έχει τέτοια μαεστρία που μπορεί να το κρατήσει τόσο τρυφερό. Αυτό είναι λοιπόν το θράσος του Δημιουργού, μια ανάσα αν δεν εισπνεύσεις, έφυγες...αλλά, (γέλια) αυτή είναι η εμπιστοσύνη στο σχέδιο που έχει ο Δημιουργός. (Λίγοι γελούν) Έτσι, αυτή η αναπνοή δεν αφορά μόνο την ανταλλαγή οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα.

Στη Γιόγκα, το ονομάζουμε Koorma Nadi. Η αναπνοή αναφέρεται ως Koorma Nadi. Τώρα.. αν σου ζητήσω να προσέξεις την αναπνοή σου, που είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι αυτές τις μέρες. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναπνοή, νομίζετε ότι παρακολουθείτε την αναπνοή, αλλά δεν παρακολουθείτε την αναπνοή. Μπορείτε να παρατηρήσετε μόνο τις αισθήσεις που προκαλούνται από την κίνηση του αέρα.

Αν κάποιος που κάθεται δίπλα σου αγγίζει το χέρι σου, νομίζεις ότι νιώθεις το άγγιγμα του άλλου, αλλά δεν ξέρεις. Γνωρίζετε μόνο τις αισθήσεις που δημιουργούνται μέσα στο σώμα σας. Δεν ξέρεις πώς νιώθει ο άλλος. Ξέρετε μόνο τι είδους αίσθηση συνέβη στο σώμα σας. Ναι? Καταλαβαίνετε τι λέω;

Έτσι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζετε την αναπνοή, γνωρίζετε μόνο τις αισθήσεις που προκαλεί η αναπνοή. Όταν λοιπόν λέμε Koorma Nadi, δεν μιλάμε για τις αισθήσεις, μιλάμε για την ίδια την αναπνοή. Το Koorma Nadi αναφέρεται ως χορδή. Είναι σαν μια χορδή – μια αδιάσπαστη χορδή. Συνεχίζεται. Και αυτό είναι το κορδόνι, που σε δένει με αυτό το σώμα. Αν σου κόψω την ανάσα, εσύ και το σώμα σου θα διαλυθείς.

Αυτό που νόμιζες ότι είναι ένα θα γίνει δύο, αυτή είναι η πρώτη εξαπάτηση. Υπάρχουν δύο που συμπεριφέρονται σαν ένα, υπάρχει μια εξαπάτηση. Έτσι, αν βγάλω την αναπνοή, εσύ και το σώμα σου θα διαλυθείς. Δεν θέλουμε να καταρρεύσει, αλλά αν η συνείδησή σας ταξιδεύει με την αναπνοή. Εάν η επίγνωσή σας ταξιδεύει με το πέρασμα της αναπνοής αρκετά έντονα, τότε θα δείτε, θα δείτε ξεκάθαρα, αυτά τα δύο δεν είναι ένα.

Τι είσαι εσύ και τι είναι το σώμα σου θα ξεχωρίσει. Αυτό που είσαι εσύ και ποιο είναι το μυαλό σου θα ξεχωρίσει. Εάν εσείς και ο συνδυασμός σώματος/νου σας στέκεστε μακριά ο ένας από τον άλλο, ξαφνικά θα βρείτε ότι η ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε το σώμα και το μυαλό σας ανεβαίνει σε εκπληκτική κλίμακα. Εάν αυτή τη στιγμή πρέπει να μετρήσετε από το ένα έως το δέκα σωστά...το υψηλότερο είναι δέκα, εάν είστε κολλημένοι ή εάν ασχολείστε με το σώμα είστε λιγότερο από ένα. εκεί είναι.

Εάν αυτά τα δύο πράγματα ξεχωρίσουν, ξαφνικά μπορείτε να το αυξήσετε μέχρι το δέκα. η ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε το μυαλό και το σώμα είναι τόσο πολύ ενισχυμένη που σχεδόν φαίνεσαι υπεράνθρωπος για κάποιον άλλον. Αλλά σας λέω ότι αυτό είναι ανθρώπινο. Δεν πρόκειται για υπεράνθρωπο. Πρόκειται για το να συνειδητοποιήσεις ότι το να είσαι άνθρωπος είναι υπέροχο. (Γέλιο) Ναί! Δεν είναι απλό πράγμα να είσαι άνθρωπος.

Τώρα η Isha Kriya απλώς περιλαμβάνει αυτό... Η σκέψη σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σας αυτή τη στιγμή, οπότε ας την χρησιμοποιήσουμε. Και η αναπνοή σας είναι ζωτικής σημασίας, οπότε ας την χρησιμοποιήσουμε. Και χωρίς την επίγνωσή σας δεν θα ξέρατε ότι είστε καν εδώ αυτή τη στιγμή. Χμμ; Αν δεν γνωρίζεις, δεν ξέρεις καν αν είσαι ζωντανός ή νεκρός, ή αν υπάρχεις ή όχι. Αυτά τα τρία συστατικά λοιπόν: η αναπνοή, η σκέψη και η επίγνωσή σας, στον σωστό συνδυασμό, αν τα χρησιμοποιήσετε, θα δείτε σιγά σιγά να δημιουργείται μια μικρή απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το σώμα σας. Τώρα, κινείστε πολύ ευδιάκριτα από την αναλήθεια στην αλήθεια.

Στο βίντεο επιλέξτε Ελληνικούς υπότιτλους, το κείμενο είναι παρακάτω

Πως κάνουμε Isha kriya

Το Isha kriya είναι μια εξαιρετικά απλή διαδικασία αλλά ένα ισχυρό εργαλείο. Τρία είναι τα κύρια μέρη αναπνοή, σκέψη και επίγνωσή με τον σωστό συνδυασμό. Εάν χρησιμοποιήσετε την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε το μυαλό και το σώμα, βελτιώνεστε τόσο πολύ που σχεδόν φαίνεστε υπεράνθρωποι για κάποιον άλλο. Αλλά σου λέω ότι αυτός είναι άνθρωπος, αυτός δεν έχει να κάνει με το να είσαι υπεράνθρωπος, αλλά να συνειδητοποιήσεις ότι το να είσαι άνθρωπος είναι σούπερ κατόρθωμα.

Οδηγίες προετοιμασία για το Isha kriya. Κάθεστε σε στάση σταυροπόδι με τη σπονδυλική στήλη άνετα όρθια, εάν χρειάζεται, στηρίξτε την πλάτη σας αλλά χωρίς προσκέφαλο. Κάνοντας την κρίγια στραμμένος προς την ανατολή προσφέρει επιπλέον οφέλη. Κρατήστε τα χέρια σας στους μηρούς σας με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα πάνω με το πρόσωπο ελαφρώς προς τα πάνω, τα μάτια κλειστά με μια ήπια εστίαση ανάμεσα στα φρύδια σας [Μουσική]

Αυτός ο διαλογισμός θα γίνει σε τρία στάδια.

Στάδιο 1 εισπνοή και εκπνοή απαλά αργά. Με κάθε εισπνοή πείτε νοερά στον εαυτό σας ότι, «ΔΕΝ είμαι το σώμα μου». Η εισπνοή θα πρέπει να διαρκέσει για όλη τη διάρκεια που λέτε «Δεν είμαι το σώμα». Θα πρέπει με κάθε εκπνοή να λέτε νοερά στον εαυτό σας «ΔΕΝ είμαι καν το μυαλό μου». Η εκπνοή πρέπει να διαρκεί για όλη τη διάρκεια αυτής της σκέψης. Επαναλάβετε αυτό για 7 έως 11 λεπτά

Το δεύτερο στάδιο εκφωνεί τον ήχο Λααααα………..μ επτά φορές με το στόμα ορθάνοιχτο εκπνέοντας πλήρως σε κάθε ήχο. Ο ήχος πρέπει να προέρχεται ακριβώς κάτω από τον αφαλό, δεν χρειάζεται να τον προφέρετε πολύ δυνατά, αλλά αρκετά δυνατά για να νιώσετε τη δόνηση του ήχου.

Το τρίτο στάδιο. Κάθεστε για πέντε έως έξι λεπτά με ένα ελαφρώς γυρισμένο πρόσωπο προς τα πάνω και κρατήστε μια ήπια εστίαση μεταξύ των φρυδιών σας. Ο χρόνος αυτής της πρακτικής είναι από 12 έως 18 λεπτά. Μπορείτε να καθίσετε περισσότερο αν θέλετε, σημειώστε όταν κάθεστε για να κάνετε Isha kriya μην δίνετε προσοχή στη δραστηριότητα του μυαλού ή του σώματος, ό,τι συμβαίνει στο σώμα σας ή στο μυαλό σας απλώς αγνοήστε το και απλά καθίστε εκεί. Μην κάνετε ένα διάλειμμα στο ενδιάμεσο, καθώς θα διαταράξει την αναδιοργάνωση των ενεργειών που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

Η Kriya θα αποφέρει τα μέγιστα οφέλη εάν την κάνετε για τουλάχιστον 12 λεπτά κάθε φορά, δύο φορές την ημέρα, για 48 ημέρες που θεωρούνται ως πλήρες μάνταλα ή κύκλος. Ή μία φορά την ημέρα για 90 ημέρες. Ο καθένας μπορεί να το εξασκήσει καθαρά και να απολαύσει τα οφέλη του απλά ακολουθήστε τις οδηγίες χωρίς να κάνετε καμία αλλαγή.

Αυτή είναι μία απλή αλλά πολύ ισχυρή σκέψη, να μπορείτε να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι ΔΕΝ είμαι το σώμα, δεν είμαι καν το μυαλό οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια φωνή σε ένα βίντεο σαν υποστήριξη όταν κάνετε την Kriya, ωστόσο μπορείτε επίσης να την κάνετε χωρίς τη χρήση της φωνής.

Καθίστε σε στάση σταυροπόδι και κρατήστε τα χέρια σας ανοιχτά στραμμένα προς τα πάνω, καθίστε με το πρόσωπό σας ελαφρώς προς τα πάνω. Τη στιγμή που κάθεστε έτσι με ένα ελαφρώς προς τα πάνω το πρόσωπο, θα δείτε φυσικά ότι η εστίασή σας θα μετατοπιστεί μεταξύ των φρυδιών σας, επομένως διατηρήστε αυτή την ήπια εστίαση ανάμεσα στα φρύδια σας καθώς λέτε αυτές τις δύο προτάσεις.

Με εισπνοή κάνετε αυτή τη σκέψη, «ΔΕΝ είμαι αυτό το σώμα»

Με την εκπνοή «Δεν είμαι αυτό το μυαλό»

Δεν είμαι το σώμα. Δεν είμαι αυτό το μυαλό

Δεν είμαι το σώμα. Δεν είμαι αυτό το μυαλό

Δεν είμαι το σώμα. Δεν είμαι αυτό το μυαλό

…………………………………………..

Ακολουθεί 7 φορές ο ήχος Λααα....μ σα να βγαίνει από το υπογάστριο

Λααααααααααααααα......................μ

………………………………………………………

Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά και απλώς καθίστε ακίνητοι το πρόσωπό σας στρίψτε ελαφρά προς τα πάνω.

Πηγή: skafidaszaxos

Συζήτηση με τον Sadhguru για το διαλογισμό, την φλυαρία του νου, το Σαμάντι Συζήτηση με τον Sadhguru για το διαλογισμό, την φλυαρία του νου, το Σαμάντι Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.