Σύμφωνα με το μύθο, η Πλειάδα γνωστή ως Μαία γέννησε τον γιο του Δία Ερμή σε μια σπηλιά κοντά στη λίμνη Δάσιος στο όρος Ζήρεια κοντά στο χωριό Τρίκαλα.
Γνωστό και ως Όρος Κυλλήνη, αυτό το βουνό είναι διάσημο για τη σχέση του με τον θεό Ερμή. Ανεβαίνει στα 2.376 μέτρα (7.795 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθιστώντας το το δεύτερο ψηλότερο σημείο της Πελοποννήσου.
Όρος Ζήρεια
Το όρος Ζήρεια βρίσκεται δυτικά της κοιλάδας της Φλαμπουρίτσας στην Πελοπόννησο και φιλοξενεί ένα μαγευτικό τοπίο.
Το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής είναι τα Τρίκαλα, ένας ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του όρους Ζήρεια.
Το ξηρό κλίμα και η βολική του τοποθεσία, μόλις 143 χιλιόμετρα από την Αθήνα (88 μίλια), το καθιστούν δημοφιλή προορισμό παρά την εποχή όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους διεθνείς τουρίστες.
Στη βόρεια πλευρά του όρους Ζήρεια, υπάρχει ένα σημαντικό χιονοδρομικό κέντρο με ένα μικρο lift μήκους 100 μέτρων και τελεφερίκ 400 μέτρων. Οι κοιλάδες και τα βουνά των Τρικάλων επιτρέπουν χαλαρωτικές πεζοπορίες στη γύρω περιοχή της λίμνης Δασίου, που έχει κι ένα μικρό νησάκι.
Τα κρυμμένα μονοπάτια στα βουνά διαθέτουν εντυπωσιακά πευκοδάση που απαιτούν ήρεμους περιπάτους και εξερεύνηση όπως θα ήθελε ο Ερμής.
Ερμής, γιος του Δία
Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Ερμής ήταν ο δεύτερος νεότερος από τους Ολύμπιους θεούς.
Στη μυθολογία της Αρχαίας Ελλάδας, ο Ερμής είναι γνωστός ως ο προάγγελος των Θεών - είναι υπεύθυνος για την προστασία των ταξιδιωτών - και επίσης καθοδηγεί τις ψυχές στον κάτω κόσμο ή στον Άδη.
Τις πρώτες κιόλας ώρες της ζωής του, με κάποιο τρόπο ξέφυγε από την κούνια του, διασχίζοντας την ύπαιθρο και κλέβοντας μερικά από τα βόδια του Απόλλωνα. Στα έργα του Ομήρου, Ιλιάδα και Οδύσσεια, αν και δεν αναφέρεται αυτός ο μύθος, ο Ερμής χαρακτηρίζεται ως και πονηρός κλέφτης.
Στην αρχή, ο Ερμής ήταν ένας θεός που συνδέθηκε με τον κάτω κόσμο. Στην αρχαία Ελλάδα, λατρευόταν ως «ο θεός της διαδρομής μεταξύ του κάτω και του άνω κόσμου». αυτή η θέση σταδιακά επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει τους δρόμους γενικά, και από εκεί τα σύνορα, τους ταξιδιώτες, τους ναυτικούς και το εμπόριο επίσης.
Συνήθως, ο Ερμής περιγράφεται ως ελεύθερα πλοηγούμενος από τον κόσμο των θνητών στο βασίλειο του θείου.
Ήταν επίσης ο αγωγός των ψυχών στη μετά θάνατον ζωή και ως εκ τούτου θεωρούνταν προστάτης των δρόμων και των ταξιδιωτών, επίσης. Σύμβολό του είναι το κερύκειο, δύο φίδια τυλιγμένα γύρω από ένα φτερωτό ραβδί που απεικονίζει σκαλίσματα των άλλων θεών.
Στη Ρωμαϊκή προσαρμογή της Ελληνικής θρησκείας, ο Ερμής ταυτίστηκε με τον προστάτη του εμπορίου. Στην Ελληνική ερμηνεία των αιγυπτιακών θεών το συγκρίνει με τον Θωθ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: