Κέρκυρα: Canal d'Amour - Το Ελληνικό Κανάλι της Αγάπης

Η περίφημη παραλία Channel of Love της Κέρκυρας από ψηλά και τα εμβληματικά βράχια της.


Μια από τις πιο όμορφες και γνωστές παραλίες του νησιού της Κέρκυρας, το γραφικό Canal d'Amour ή «Κανάλι της Αγάπης», είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως ως η παραλία για τους αληθινούς εραστές που θέλουν να μείνουν για πάντα μαζί.

Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού κοντά στο Σιδάρι, περίπου 32 χιλιόμετρα (20 μίλια) από την κύρια πόλη και στο δυτικότερο άκρο της βόρειας ακτής του νησιού, είναι αξιοσημείωτο για τους βράχους από ψαμμίτη που υψώνονται εκατέρωθεν, σχηματίζοντας ένα φυσικό φιόρδ. -σαν κανάλι.

Οι βράχοι από ψαμμίτη σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο «Channel of Love» της Κέρκυρας. Εικόνα: Wikipedia


Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, τα ζευγάρια που κολυμπούν σε όλο το μήκος του καναλιού θα μείνουν ερωτευμένα για πάντα ενώ όσοι κολυμπήσουν μέχρι το πιο μακρινό άκρο του θα βρουν την αγάπη της ζωής τους. Πολλοί επισκέπτες, ωστόσο, προτιμούν απλά να πετάξουν ένα νόμισμα στα νερά του και να κάνουν μια ευχή για αληθινή αγάπη.

Το νερό από το κανάλι Channel of Love λέγεται ότι προσφέρει θεραπευτικές ιδιότητες

Ένα μοναδικό σημείο που προτιμούν τουρίστες, διασημότητες και πολλά κινηματογραφικά συνεργεία όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με τους ντόπιους είναι επιδεί το Canal d'Amour διαθέτει αποτοξινωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Αυτό αποδίδεται στα πλούσια κοιτάσματα αργίλου που σχηματίζονται στη θάλασσα καθώς τα βράχια διαβρώνονται από τον άνεμο και το αλμυρό νερό, δημιουργώντας μικρές λιμνοθάλασσες και εξαίσιες σπηλιές.

Το σπήλαιο Canal d'Amour και τα τιρκουάζ νερά του. Εικόνα: Wikipedia


Πολλοί επισκέπτες απολαμβάνουν να κάθονται στους βράχους, να μαζεύουν χούφτες πηλό και να τον λειαίνουν στο σώμα και τα μαλλιά τους για ένα φυσικό λασπόλουτρο.

Η περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα με ίχνη νεολιθικού οικισμού και προγενέστερους μεσολιθικούς οικισμούς που βρέθηκαν σε ανασκαφές στο Σιδάρι.

Κάθε χρόνο, η παραλία, η οποία είναι δημοφιλής από τη δεκαετία του 1960, λαμβάνει μια Γαλάζια Σημαία για την τελειότητα. Είναι επίσης ένα καλό μέρος για καταδύσεις και θαλάσσια σπορ.

Κέρκυρα: Canal d'Amour - Το Ελληνικό Κανάλι της Αγάπης Κέρκυρα: Canal d'Amour - Το Ελληνικό Κανάλι της Αγάπης Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Απριλίου 30, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.