Οι ειδικοί ανακαλύπτουν ένα εντυπωσιακό κατάστημα τροφίμων στην Πομπηία της Ιταλίας

Το εντυπωσιακό, άψογα διατηρημένο κατάστημα street food που ανακαλύφθηκε στην Πομπηία. Πίστωση: Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας


Μια συναρπαστική ανακάλυψη ενός εντυπωσιακού καταστήματος street food έγινε από αρχαιολόγους πρόσφατα στην Πομπηία της νότιας Ιταλίας, ένα εύρημα που δίνει μια ματιά στην αρχαία διατροφική κουλτούρα.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ένα ολόκληρο κατάστημα τροφίμων που πουλούσε έτοιμα γεύματα σε περαστικούς σε κάτι που φαίνεται να είναι ένα σωστό κατάστημα street food ισοδύναμο με το σύγχρονο γρήγορο φαγητό μας.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν πάγκους που περιείχαν κυκλικές τρύπες όπου είχαν αποθηκευτεί από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος βάζα από τερακότα με τρόφιμα.

Επιπλέον, αυτοί οι πάγκοι διαθέτουν φανταστικά καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες που απεικονίζουν διαφορετικά ζώα πιθανώς ζώων των οποίων το κρέας πωλούνταν σε αυτό το κατάστημα.

Μετά από περαιτέρω ανάλυση, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ίχνη από βοδινό, χοιρινό, ψάρι και σαλιγκάρια, αποκαλύπτοντας την ποικιλία των πιάτων που απολάμβαναν οι κάτοικοι αυτής της ελληνορωμαϊκής πόλης.

Αυτό το εύρημα, το οποίο έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών τον χειμώνα του 2020, παρέχει απίστευτη εικόνα για την καθημερινή ζωή και τη διατροφή των αρχαίων ανθρώπων.

Οι πληροφορίες που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ανασκαφής είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κατανόησής μας για τη ζωή στην αρχαιότητα.

Η Πομπηία ήταν μια αρχαία πόλη που βρισκόταν κοντά στη Νάπολη στην περιοχή της Καμπανίας της νότιας Ιταλίας.

Η πόλη με περισσότερους από 13.000 κατοίκους, μαζί με το Herculaneum και πολλές βίλες στη γύρω περιοχή θάφτηκε κάτω από ηφαιστειακή τέφρα και ελαφρόπετρα στην έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., αφήνοντας την ανθρωπότητα με έναν εντυπωσιακά ζωντανό αρχαιολογικό χώρο.

Η Πομπηία, που βρίσκεται στην Καμπανία, στη νότια Ιταλία, είναι ένα υπαίθριο μουσείο όπου οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να δουν τα συγκλονιστικά ζωντανά απομεινάρια της πλήρους καταστροφής της πόλης μετά τη βίαιη ηφαιστειακή έκρηξη.

Το κοντινό όρος Βεζούβιος εξακολουθεί να είναι ένα ενεργό ηφαίστειο αν και αυτή τη στιγμή είναι αδρανές.

Το εκπληκτικό περίπτερο γρήγορου φαγητού δεν είναι η μόνη απίστευτη ανακάλυψη που έγινε στον χώρο τα τελευταία χρόνια.

Τέλεια διατηρημένος σκελετός που βρέθηκε στην Πομπηία

Ένας σκελετός που ανακαλύφθηκε στις αρχές Αυγούστου στην Πομπηία αποδεικνύει ότι ο Ελληνικός πολιτισμός ευημερούσε στην αρχαία Ρώμη.

Η ανακάλυψη έγινε στη νεκρόπολη της Πόρτα Σάρνο, μια περιοχή που δεν είναι ακόμη ανοιχτή στο κοινό και βρίσκεται στα ανατολικά του αστικού κέντρου της Πομπηίας.

Στον τάφο βρέθηκαν ένα κρανίο με τούφες λευκών μαλλιών και μέρος ενός αυτιού, καθώς και οστά και θραύσματα υφάσματος. Έχει περιγραφεί ως «ένας από τους καλύτερα διατηρημένους σκελετούς που έχουν βρεθεί ποτέ στην αρχαία πόλη».

Μια επιγραφή στον τάφο του νεκρού τον προσδιορίζει ως Marcus Venerius Secundio, φαίνεται επίσης να δείχνει ότι βοήθησε στη σκηνοθεσία παραστάσεων Ελληνικών έργων.

«Είναι η πρώτη ξεκάθαρη απόδειξη παραστάσεων στην Πομπηία στην ελληνική γλώσσα» , δήλωσε ο Gabriel Zuchtriegel, διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας. «Το ότι οργανώθηκαν παραστάσεις στα Ελληνικά είναι απόδειξη του ζωντανού και ανοιχτού πολιτιστικού κλίματος που χαρακτήριζε την αρχαία Πομπηία», υποστηρίζει ο Zuchtriegel.

Οι ειδικοί ανακαλύπτουν ένα εντυπωσιακό κατάστημα τροφίμων στην Πομπηία της Ιταλίας Οι ειδικοί ανακαλύπτουν ένα εντυπωσιακό κατάστημα τροφίμων στην Πομπηία της Ιταλίας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Απριλίου 23, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.