Τέσσερα μέρη με τα ωραιότερα σάντουιτς στην Αθήνα

Τέσσερα μέρη με απολαυστικά σάντουιτς που χορταίνουν το μάτι και κατευνάζουν την πείνα.

Kora

Αφού πρώτα εθιστήκαμε στο ψωμί του Kora άρχισαν να φτιάχνουν και σάντουιτς για να μας αποτελειώσουν. Οι δημιουργίες του κολωνακιώτικου φούρνου χορταίνουν το μάτι και κατευνάζουν τις μεσημεριανές πείνες. Η μόνη δυσκολία είναι ότι δεν μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο BLT και το Mortadella. Στη περίπτωση του πρώτου γεμίζουν το ζυμωτό ψωμί με μπέικον γλασαρισμένο με σιρόπι σφενδάμου, ζουμερές ντομάτες, μαρούλι και μαγιονέζα μυρωδικών ενώ στο δεύτερο η φημισμένη τους φοκάτσια έρχεται με στρώσεις από εξαιρετική ιταλική μορταδέλα με φιστίκι, ντοματίνια confit, relish κόκκινης πιπεριάς και καβουρδισμένο βούτυρο με φυστίκια.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855

The Black Salami

Μετά τη βόλτα στη λαϊκή της Καλλιδρομίου (ή πριν από αυτή ώστε να πάρουμε δυνάμεις) μας αρέσει τελευταία να περνάμε από το Black Salami. Στον νέο φούρνο των Εξαρχείων φουρνίζουν πολύ καλό ψωμί, φτιάχνουν πακετάκια με brunch που τρώγεται στο όρθιο αλλά ετοιμάζουν και πρωτύτυπα σάντουιτς με ποιοτικά τυριά και αλλαντικά. Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο BLT με καπνιστή πανσέτα Σερρών, ντομάτα, λάιμ, μαγιονέζα και τσένταρ ούτε και στο πολύ χορταστικό σάντουιτς με παστράμι Νέας Υόρκης, πεκορίνο και μπόλικο τουρσί λάχανο-καρότο.

Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης, Εξάρχεια, T/ 211-41.87.956

Marketta

Το φωτογενές μαγαζάκι της Λέκκα έχει στο τιμόνι του την Έρικα, μια γλυκύτατη μαγείρισσα με καταγωγή από τον Καναδά. Της αρέσει να φτιάχνει απλά, εύκολα φαγητά, σαν αυτά που θα έπαιρνε κανείς σε ένα ωραίο πικ νικ και ενισχύει τις μεσογειακές γεύσεις με ακόμα περισσότερα μυρωδικά, χειροποίητα τουρσιά, καμιά αντζούγια εδώ και εκεί κ.ο.κ. Οι σαλάτες της είναι χορταστικές και έχουν χαρακτήρα αλλά τα σάντουιτς είναι ο λόγος που επιστρέφουμε στο Marketta. Σε σπιτική φοκάτσια που ζυμώνει καθημερινά βάζει τόνο κονφί, κορδέλες αγγουριού, μαρουλάκια, φινόκιο, κρεμμύδι, φύτρες άλφα-άλφα, σπιτική μαγιονέζα με άνηθο, αγγουράκι τουρσί και όλο αυτό το ονομάζει St.Viateur, I Miss You. Απ’τα αγαπημένα μας είναι και το Guilty Pleasure με σνίτσελ κοτόπουλου τηγανητό σε βούτυρο κλαριφιέ, σαλάτα από πικρούτσικο αντίβ και μαγιονέζα με αλεσμένη κάπαρη.

Λέκκα 10, Σύνταγμα, T/210-32.25.388

Kobra

Ποιός είπε ότι το σάντουιτς δεν μπορεί να είναι γλυκό; Τα αφράτα Dorayaki Pancakes του Άνταμ Κοντοβά κλείνουν μέσα τους μια δροσερή, σχετικά άγλυκη κρέμα και φρέσκα φρούτα εποχής σε λεπτά κομμάτια. Το σύνολο ολοκληρώνει η γλυκιά, καραμελένια πάστα φασολιού. Αν από την άλλη επιθυμήσετε αλμυρό αναζητήστε το Egg Mayo Toast με τις παχουλές φέτες μπριος που συγκρατούν το αβοκάντο, τη μαγιονέζα με miso, αυγοσαλάτα αλλά και ένα ημι-μελάτο ολόκληρο αυγό.

Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, Τ/ 210-36.38.134

Πήγη: Gastronomos.gr

Τέσσερα μέρη με τα ωραιότερα σάντουιτς στην Αθήνα Τέσσερα μέρη με τα ωραιότερα σάντουιτς στην Αθήνα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.