H ανθρώπινη ενέργεια βασίζεται στην αρμονία, Ντίπακ Τσόπρα

Ο Ντίπακ Τσόπρα, υποστήριζε πως υπάρχουν δύο είδη δύναμης.

Η πρώτη, αφορά τη δύναμη που απορρέει από τον υλικό κόσμο. Χρήματα, κύρος, επιρροή, διασυνδέσεις κτλ.

Η δεύτερη δύναμη, είναι στην ουσία η εσωτερική δύναμη που έχει ο «αφέντης» μας, δηλαδή, ο εαυτός μας μέσα από την ίδια του τη συνείδηση. Ποια είναι η διαφορά της μίας από την άλλη;

Ο Τσόπρα απαντά πως το πρώτο είδος δύναμης, μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή. Η δεύτερη, ανήκει ολοκληρωτικά στον εαυτό μας και δε χάνεται. Μέσα σε αυτή τη δύναμη, υπάρχει μια «τελειότητα» την οποία έχεις την επιλογή να την ενεργοποιήσεις. Αυτή η τελειότητα, λέει χαρακτηριστικά ο Τσόπρα, είναι ανεξάρτητη από το αν θα την επαινέσουν ή θα την κατηγορήσουν.

Είναι η ίδια ενέργεια που μας ενώνει όλους. Ακόμη και τα σώματά μας, είναι τα ίδια, αποτελούνται από το ίδιο υλικό, καθώς ένα μόνο οικοσύστημα υπάρχει που ανακυκλώνεται», αναφέρει ο Τσόπρα.

Η ενέργεια αυτή, από την οποία προέρχεται η εσωτερική μας δύναμη, είναι η συνείδησή μας. Το νευρικό μας σύστημα, χάρη στο οποίο λειτουργεί το μυαλό μας, είναι συνδεδεμένο με το σύμπαν. «Δεν είναι το νευρικό μας σύστημα ξεχωριστό από το σύμπαν, είναι προέκτασή του. Αν θεωρήσεις τον εαυτό σου ανεξάρτητο, σαν άλλο κομμάτι, τότε κάνεις κάτι που δεν είναι φυσικό».

Με αυτόν τον τρόπο, η επικοινωνία μεταξύ μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ιδιότητα της συνδεσιμότητάς μας. «Είσαι μια συνωμοσία του σύμπαντος, που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Βέβαια, έχεις και τη δύναμη του σύμπαντος μέσα σου. Μη δεχτείς τίποτε λιγότερο από αυτό στη ζωή σου, θα είναι συμβιβασμός».

Αυτά τα λόγια του Τσόπρα, μας δείχνουν πως απλά, πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν για να είμαστε δυνατοί και αρμονικοί. Πώς όμως «μεταβολίζεται» αυτή η δύναμη;

Ο Ντίπακ Τσόπρα, συμβουλεύει:

«Ζήτα από την καρδιά σου ειρήνη, αρμονία, χαρά και αγάπη. Μετά, πάρε βαθιές αναπνοές αφού κλείσεις τα μάτια σου και αναρωτήσου ποιος είσαι και τι θέλεις, για σένα και για τον κόσμο. Ποιο είναι το όραμά σου για τον δικό σου ρόλο και ποιο το όραμά σου για τον κόσμο;».

Για να ανακαλύψουμε τη συνείδησή μας, τον εαυτό μας αρμονικά, ο Τσόπρα μας συμβουλεύει να παίρνουμε ορισμένες σύντομες, «ψυχικές ανάσες» περισυλλογής που μας βοηθούν να κάνουμε ένα ταξίδι συναισθημάτων και σκέψεων που θα μας οδηγήσουν σε αρμονικές δράσεις. Αυτή είναι λοιπόν η δύναμη!

Ο Ινδικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Ντίπακ Τσόπρα γεννήθηκε στο Νέο Δελχί το 1947. Σπούδασε ιατρική στην πατρίδα του και το 1970 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε νοσοκομεία και κλινικές του Νιου Τζέρσι και της Μασαχουσέτης, ενώ έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στο Χάρβαρντ.

Πηγή: https://www.facebook.com/M2.agogia/posts/4670655816315409

H ανθρώπινη ενέργεια βασίζεται στην αρμονία, Ντίπακ Τσόπρα H ανθρώπινη ενέργεια βασίζεται στην αρμονία,  Ντίπακ Τσόπρα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Ιανουαρίου 07, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.