Η κοιλάδα των ακέφαλων ανδρών

Tο 1908, οι αδερφοί Willie και Frank McLeod ξεκίνησαν μια αποστολή στην κοιλάδα Nahanni αναζητώντας χρυσό. Δεν επέστρεψαν ποτέ.

Δύο χρόνια αργότερα, τα πτώματα των αδελφών McLeod βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Nahanni. Ωστόσο, τα κεφάλια τους δεν ήταν πουθενά. Οι δύο άνδρες δολοφονήθηκαν, αποκεφαλίστηκαν και αφέθηκαν στην άκρη του ποταμού για να τους βρει η επόμενη ομάδα εξερευνητών.

Εννέα χρόνια μετά την εύρεση των αδελφών McLeod, ο Martin Jorgenson ξεκίνησε στην κοιλάδα Nahanni σε μια αναζήτηση χρυσού. Αμέσως αφότου ο Jorgenson έστειλε επιστολές ισχυριζόμενος ότι είχε χτυπήσει χρυσό, η σκηνή του κάηκε μυστηριωδώς ολοσχερώς. Τα υπολείμματα του νεκρού σώματός του βρέθηκαν ανάμεσα στις στάχτες. Όπως και οι αδερφοί McLeod, το σώμα του Jorgenson βρέθηκε χωρίς κεφάλι. Το 1945, ένας ανθρακωρύχος από το Οντάριο υπέκυψε στην ίδια ακριβώς μοίρα. Το σώμα του βρέθηκε ακέφαλο στον υπνόσακο του.

Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ την αλήθεια πίσω από αυτές τις «Ακέφαλες Ιστορίες», αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή πολλών μυστηριωδών και στοιχειωτικών ιστοριών γύρω από την κοιλάδα Nahanni.

Ο ποταμός Nahanni ρέει μέσω του Εθνικού Πάρκου Nahanni στα βορειοδυτικά εδάφη στο βόρειο Καναδά. Η κοιλάδα Nahanni είναι προσβάσιμη μόνο δια μέσω του ποταμού, με αεροπλάνο ή με τα πόδια. Με βαθιά φαράγγια, θερμές πηγές, επικά λευκά νερά, όμορφη πεζοπορία και έναν τεράστιο καταρράκτη, το Nahanni είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ποτάμια στη Βόρεια Αμερική. Συχνά θεωρείται η (πιο απομακρυσμένη) εκδοχή του Grand Canyon του Καναδά.

Η κοιλάδα των ακέφαλων ανδρών Η κοιλάδα των ακέφαλων ανδρών Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.