Βραχογραφίες 15.000 ετών με πλοία από τους Αβορίγινες της Αυστραλίας

Aπεικονίζουν τα πάντα από εκείνα που μας έχουν πείσει ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν τότε.

Κάθε γωνιά της γης είναι γεμάτη από συντρίμμια και ερείπια από ένα αρχαίο παρελθόν που προσπαθούμε ακόμα να συνθέσουμε, σαν κάποιο γιγαντιαία νοητικό παζλ.

Η σημερινή γεωγραφική διάταξη των ηπείρων υποδηλώνει ότι κάποτε αυτές διαχωρίστηκαν από το νερό και σε κάποιες περιπτώσεις από ανθρώπους. Απομακρυσμένες ομάδες ανθρώπων που κάποτε ζούσαν σε κάποιες ξηρές που αποκόπηκαν από τον βασικό κορμό – ή που μπορεί να ταξίδεψαν αργότερα σε αυτές τις περιοχές πιθανότατα για εξερευνητικούς λόγους – δημιούργησαν και ανέπτυξαν τον πολιτισμό τους τελείως ξεχωριστά από τα υπόλοιπα μέρη.

Ένας τέτοιος πολιτισμός είναι και οι Αβορίγινες. Αν και πολλές από τις αφηγήσεις τους, μέσα από τις παραδόσεις τους, μοιάζουν να έχουν αρκετά κοινά με άλλες απομακρυσμένες περιοχές, ωστόσο, έχουν και πράγματα που δεν ταιριάζουν.

Αυτές οι διαφορές, στην πραγματικότητα υπονοούν κάτι εξωπραγματικό: την δημιουργία ενός παγκόσμιου πολιτισμού που υποδηλώνει ότι η δημιουργία του ανθρώπου προέρχεται από ένα μοναδικό σημείο και έχει εξαπλωθεί σε κάθε κατεύθυνση.

Σε μια απομακρυσμένη γωνιά του Arnhem Land, στην κεντρική βόρεια Αυστραλία, οι Αβορίγινες άφησαν ζωγραφιές που χρονολογούνται 15.000 χρόνια από την ιστορία τους, αφήνοντας έκπληκτους τους αρχαιολόγους και τους ανθρωπολόγους.

Ένας τεράστιος τοίχος περίπου 1.500 ζωγραφικών έργων της ιστορίας και των γεγονότων από ένα πολύ μακρινό παρελθόν, απεικονίζουν τα πάντα από εκείνα που μας έχουν πείσει ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν τότε.

Εκτός και αν πρόκειται για τελετουργικά καλλιτεχνήματα που γεννήθηκαν από την πλούσια φαντασία των αρχαίων εκείνων προγόνων, για λάθη στην χρονολόγηση, για μεταγενέστερες προσθήκες κλπ, όπως θα μπορούσαν να ισχυριστούν σκεπτικιστές και, ίσως, μερικοί ακαδημαϊκοί, τότε, σε αυτές τις ατομικές χειροποίητες βραχογραφίες διακρίνουμε, πιθανότατα, μερικές από τις σημαντικότερες τεχνολογικές καινοτομίες της δεκαετίας του 19ου και του 20ού αιώνα, αλλά 15.000 χρόνια πριν.

Μερικά παραδείγματα – όπως τα βλέπει η φαντασία μας – είναι απεικονίσεις από κρουαζιερόπλοια, ένα διπλής όψης ποδήλατο, ένα τουφέκι και πολλά άλλα. Όμως, δεν έχει μεγάλη αξία να τα περιγράφουμε, καθώς είναι καλύτερα να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: The Mystical Discoveries of the Aboriginal Rock Art of Australia

Σπύρος Μακρής, diadrastika

Βραχογραφίες 15.000 ετών με πλοία από τους Αβορίγινες της Αυστραλίας Βραχογραφίες 15.000 ετών με πλοία από τους Αβορίγινες της Αυστραλίας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Δεν είμαι ειδικός, αλλά από ότι θυμάμαι, αυτού του είδους οι χρονολογήσεις, με δείγματα από την μπογιά και το βράχο που χρησιμοποιούνται για να γίνει χρονολόγηση με χρήση ραδιενεργού άνθρακα 14 συχνά μπορούν να δώσουν λανθασμένα αποτελεσματα, ειδικά αν το δείγμα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο ή χώρο στον οποίο υπάρχει πολύ μακρόχρονη ανθρωπινη παρουσία που έχει αντίστοιχα πολλαπλά στρώματα από οργανικά κατάλοιπα, δύναται να είναι ''μολυσμένο'' από κατάλοιπα άνθρακα, άλλων εποχών και να δίνει λάθος αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.