Φαντασμαγορική και σπάνια χιονόπτωση στην έρημο Τακλαμακάν

Οι αμμόλοφοι σκεπάστηκαν με πυκνό χιόνι

Το ψυχρό μέτωπο που επηρέασε τη βορειοδυτική Κίνα από την περασμένη Κυριακή προκάλεσε μια φαντασμαγορική και άκρως σπάνια χιονόπτωση στην έρημο Τακλαμακάν.

Η έρημος Τακλαμακάν βρίσκεται στην αυτόνομη περιοχή της Κίνας, Σιντσιάνγκ. Είναι γνωστή ως μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις ερήμους στον κόσμο, αλλά αυτή τη φορά καλύφτηκε από χιόνι.

Το ψυχρό μέτωπο που έπληξε τη βορειοδυτική Κίνα από την περασμένη Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπούν οι απέραντοι αμμόλοφοι σε ένα μαγευτικό τοπίο κατάλευκων βουνών.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι η έρημος Τακλαμακάν αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας ψυχρής ερήμου. Δέχεται ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάποιες φορές ακόμα και κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του χειμώνα του 2008, όταν καταγράφηκε το πρωτοφανές φαινόμενο της κάλυψης της ερήμου Τακλαμακάν με ένα λεπτό στρώμα χιονιού που σε κάποια σημεία έφτασε τα 4 εκατοστά.

Η είδηση της εκ νέου κάλυψης της ερήμου με χιόνι ξανά, έγινε viral στα social media, με τους χρήστες να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τις πανέμορφες εικόνες, αλλά και την ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή.

«Λόγω ενός κρύου κύματος, το χιόνι κάλυψε την έρημο Τακλαμακάν της Κίνας, βάφοντας λευκούς τους αμμόλοφούς της και δημιουργώντας εντυπωσιακά χειμωνιάτικα τοπία» γράφει το σχόλιο της ανάρτησης.

Πηγή: cretalive

Φαντασμαγορική και σπάνια χιονόπτωση στην έρημο Τακλαμακάν Φαντασμαγορική και σπάνια χιονόπτωση στην έρημο Τακλαμακάν Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.