Τουρκία: Σάλος με τη νέα βεβήλωση μνημείου -Άνοιξαν... μπαρ στον αρχαιοελληνικό ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια

Απεικόνιση στον τουρκικό Τύπο του μπαρ που άνοιξε δίπλα στον αρχαιοελληνικό ναό


Ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Αττάλειας Τσαντεμίρ Ζόρογλου υπέβαλε μήνυση εναντίον των υπευθύνων, που διεμήνυσε ότι μια τέτοια εικόνα δεν μπορεί να επιτραπεί. «Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες να ανοίξει αυτή η πόρτα στο παρελθόν, αλλά οι συνάδελφοί μας το απέτρεψαν. Δόθηκε προειδοποίηση την ημέρα που άνοιξε η επιχείρηση, αλλά δυστυχώς, άνοιξαν ξανά την πόρτα αργότερα το βράδυ. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το μέλλον», ανέφερε.


Η Τουρκία δεν πτοείται από τις διεθνείς αντιδράσεις και συνεχίζει τις βεβηλώσεις των Ελληνικών μνημείων στη χώρα.

Μετά τις θλιβερές εικόνες στην Αγία Σοφία και την Παναγία Σουμελά, τώρα οι γείτονες έφτιαξαν μπαρ δίπλα σε... αρχαίο ελληνικό ναό.

Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αθήνας στην Αττάλεια, του 150 μ.Χ.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, εκεί άνοιξε ένα μπαρ με το καθόλου τυχαίο όνομα «Απόλλων».

Αφού αφαιρέθηκαν συνοπτικά κάποια κιγκλιδώματα και άλλα έργα που εξυπηρετούσαν τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, στρώθηκε... κόκκινο χαλί μήκους 10 μέτρων ώστε οι πελάτες του μπαρ να μη δυσκολεύονται να περπατήσουν στο χώμα και... το κέντρο ψυχαγωγίας άνοιξε τις πύλες του, δίπλα ακριβώς από τους αρχαιοελληνικούς κίονες.

Οι φωτογραφίες του τουρκικού Τύπου


Μπροστά από την είσοδο στρώθηκε κόκκινο χαλί 10 μέτρων, προκειμένου οι πελάτες να μην δυσκολεύονται να περπατήσουν στο χώμα με τα αρχαία...

Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις από αρχαιολόγους και φορείς πολιτισμού της γειτονικής χώρας, ενώ ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Αττάλειας υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων.

Όπως αναφέρεται, το... ακίνητο εκεί ανήκει σε ιδιώτη, ωστόσο για τις εργασίες κατασκευής δεν δόθηκε καμία πολεοδομική άδεια.

Πηγή: iefimerida

Τουρκία: Σάλος με τη νέα βεβήλωση μνημείου -Άνοιξαν... μπαρ στον αρχαιοελληνικό ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια Τουρκία: Σάλος με τη νέα βεβήλωση μνημείου -Άνοιξαν... μπαρ στον αρχαιοελληνικό ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.