Τέλεια σημεία για περπάτημα στο κέντρο της Αθήνας

Η Αθήνα είναι μια υπέροχη πόλη για περπάτημα. Eik;ona: A Savin/Wikimedia Commons/ CC BY-SA 3.0


Οι πολλές συναρπαστικές απόψεις της Eλληνικής πρωτεύουσας, της Αθήνας, εκτιμώνται καλύτερα και απολαμβάνουν καλύτερα αν περπατάτε στους δρόμους της με χαλαρό ρυθμό αντί να προσπαθείτε να την περιηγηθείτε με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα.

Μια ή δύο βόλτες στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για να γνωρίσετε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις στον κόσμο. Αυτές είναι μερικές από τις περιοχές που αξίζει να εξερευνήσετε με τα πόδια στην Αθήνα.

Εξάρχεια

Αυτό το μοντέρνο καταφύγιο της μποέμ ατμόσφαιρας μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα αμφιλεγόμενο παρελθόν. Τα Εξάρχεια είναι μια συνοικία που κατοικείται από φοιτητές, καλλιτέχνες και διανοούμενους, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο το 2008 για τις ταραχές που έλαβαν χώρα. Στα Εξάρχεια βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι μαθητές συχνά επιλέγουν τη γειτονιά για να ζήσουν, προσθέτοντας στην ήδη διάσημη χαλαρή ατμόσφαιρα της. Το κύριο σημείο της περιοχής βρίσκεται στην πλατεία Εξαρχείων, μια μικρή πλατεία με καφέ και εστιατόρια.

Οι δρόμοι που περιβάλλουν την πλατεία φιλοξενούν ενδιαφέροντα καταστήματα και περίεργα κτίρια με τοίχους καλυμμένους με γκράφιτι.

Για τους λάτρεις της μουσικής, τα Εξάρχεια είναι επίσης γνωστά για τα κλαμπ που διαθέτουν ζωντανή τζαζ και μπλουζ, καθώς και παραδοσιακή μουσική που παίζεται σε μπουζούκι.

Πλάκα και Αναφιώτικα

Η Πλάκα είναι ένα από τα παλαιότερα μέρη της πόλης, στολισμένη με μοναδική ομορφιά και γοητεία, καθιστώντας την ένα εξαιρετικό μέρος για να περπατήσετε στην Αθήνα. Είναι φωλιασμένο στη σκιά της Ακρόπολης και αναπτύσσεται σε έναν λαβύρινθο από δαιδαλώδεις δρόμους με παραδοσιακά σπίτια, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Υπάρχουν πολλά καφέ για να καθίσετε και να χαλαρώσετε, καθώς και καταστήματα τέχνης με πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και ζωγραφισμένες στο χέρι εικόνες. Σκηνές της καθημερινότητας εκτυλίσσονται μέσα από την παρουσία ανθοπωλών, μουσικών του δρόμου και κατοίκων.

Ανάμεσα στα πολλά ιστορικά ορόσημα της γειτονιάς, αξίζει να επισκεφτείτε τον Πύργο των Ανέμων.

Ψυρή

Η περιοχή, γνωστή για τα εστιατόρια και τα παραδοσιακά ουζερί της, σφύζει από ντόπιους και τουρίστες κυρίως τα βράδια του Σαββατοκύριακου. Οι περισσότεροι χώροι προσφέρουν όχι μόνο παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά, αλλά και περισσότερες γαστρονομικές περιπέτειες αιχμής.

Η περιοχή του Ψυρρή ξεκινά από εκεί που συναντώνται η οδός Ερμού και Αθηνάς στο Μοναστηράκι. Γκράφιτι μπορείς να βρεις παντού, ανακατεύοντας με την ατμόσφαιρα της γειτονιάς.

Περπάτημα στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας

Ο Εθνικός Κήπος είναι ένας ήσυχος, πράσινος χώρος έκτασης 15,5 εκταρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στον κήπο, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε μερικά αρχαία ερείπια και να δείτε κορινθιακές στήλες με τα όμορφα κιονόκρανα.

Στη νότια περιοχή υπάρχουν προτομές του Καποδίστρια, του πρώτου αρχηγού κράτους της σύγχρονης Ελλάδας, και του μεγάλου φιλέλληνα Εϋνάρδου καθώς και διάσημων Ελλήνων ποιητών, όπως του Διονυσίου Σολωμού, συγγραφέα του Ελληνικού εθνικού ύμνου.

Στον Κήπο, υπάρχει επίσης μια λιμνούλα με πάπιες, ένας μικρός ζωολογικός κήπος, ένα βοτανικό μουσείο, ένα μικρό καφέ και μια παιδική βιβλιοθήκη και παιδική χαρά.

Από το Μοναστηράκι στο Θησείο

Μια κρυφή αγορά πίσω από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μοναστηράκι εμπνέει τους περιπατητές να τολμήσουν στον πεζόδρομο με θέα την Ακρόπολη, ακριβώς δίπλα στις γραμμές του τρένου.

Θεωρούμενος ένας από τους πιο γραφικούς δρόμους της Αθήνας, ο περίπατος οδηγεί στο Θησείο -τον τελικό προορισμό αυτής της διαδρομής- με άφθονο πράσινο και όμορφη θέα στην πόλη.

Τέλεια σημεία για περπάτημα στο κέντρο της Αθήνας Τέλεια σημεία για περπάτημα στο κέντρο της Αθήνας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.