Neptuni Åkrar: Τα "Πεδία του Ποσειδώνα" σε ένα νησί στην Σουηδία

Κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής του δεύτερου σε έκταση νησιού της Σουηδίας, Έλαντ (Öland), βρίσκεται το Neptuni Åkrar, δηλαδή τα "Πεδία του Ποσειδώνα", μια τεράστια παραλία με βότσαλα, διάσπαρτη με ασυνήθιστους ασβεστολιθικούς σχηματισμούς βράχων που γειτνιάζει ενός ταφικού χώρου της εποχής των Βίκινγκς.

Τα βότσαλα του Neptuni Åkrar δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα λίθων που έμειναν πίσω τους κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των αιώνων, διαβρώθηκαν στο σημερινό τους σχήμα από τα κύματα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η κατά τα άλλα άγονη και άχρωμη ακτή, μεταμορφώνεται σε μια θάλασσα από φωτεινό μπλε, καθώς ανθίζουν τα άνθη του φυτού με την κοινή ονομασία βοϊδόγλωσσα (Echium vulgare).

Η περιοχή ονομάστηκε το 1741 από τον Σουηδό βοτανολόγο Carl Linnaeus προς τιμήν του Ποσειδώνα. Σήμερα, το τοπίο είναι ένα φυσικό καταφύγιο με πολλά αρχαία μνημεία, με πιο αξιοσημείωτο τον εκτεταμένο τάφο στα νότιά του.

Αυτός ο αρχαίος ταφικός χώρος είναι γεμάτος με διάφορες κίστες και στήλες από πέτρες, τάφους της εποχής των Βίκινγκς, πέτρινους κύκλους και έναν ταφικό τύμβο της Εποχής του Χαλκού σε σχήμα πλοίου που ονομάζεται Forgalla Skepp (Πλοίο Forgalla). Η παραλία είναι επίσης πλούσια σε απολιθώματα, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων απολιθωμάτων τριλοβίτη και βραχιόποδων.

Πηγή: 3otiko

Neptuni Åkrar: Τα "Πεδία του Ποσειδώνα" σε ένα νησί στην Σουηδία Neptuni Åkrar: Τα "Πεδία του Ποσειδώνα" σε ένα νησί στην Σουηδία Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.