Τεράστια καταβόθρα που έκρυβε δάσος βρέθηκε στην Κίνα

Αντιμέτωποι με ένα γεωλογικό θαύμα ήρθαν σπηλαιολόγοι που εξερευνούσαν την επαρχία Λέγιε στα νότια της Κίνας, όταν αντίκρισαν μια καταβόθρα βάθους 192 μέτρων που έκρυβε ένα μικρό, απάτητο δάσος στον πυθμένα.

Τα δέντρα ύψους 40 μέτρων βρέθηκαν να ορθώνονται από τη βάση της γιγάντιας τρύπας με τα κλαδιά τεντωμένα προς το φως που πέφτει από το άνοιγμα στην κορυφή. Ανάμεσα σε αυτά φυτά που φτάνουν ως τον ώμο καταφέρνουν να μεγαλώσουν με λίγο φως.

Ανάλογες καταβόθρες, που στην ορολογία της γεωλογίας λέγονται δολίνες, σχηματίζονται από νερό που διαβρώνει πετρώματα, συνήθως ασβεστολιθικής σύστασης.

Όπως αναφέρει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua, οι σπηλαιολόγοι, με επικεφαλής τον Τσεν Λιζίν, καταρριχήθηκαν 100 μέτρα στα κατακόρυφα τοιχώματα της δολίνης και στη συνέχεια περπάτησαν για ώρες στο ανώμαλο έδαφος μέχρι να φτάσουν στον πυθμένα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ.

Τεράστια καταβόθρα που έκρυβε δάσος βρέθηκε στην Κίνα Τεράστια καταβόθρα που έκρυβε δάσος βρέθηκε στην Κίνα Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.