Φαράγγι της Καλυψούς – Ο πράσινος παράδεισος της Ελλάδας

Το Φαράγγι της Καλυψώς στη Θεσσαλία, Ελλάδα. Φωτογραφία: AMNA


Έχετε σκεφτεί ποτέ να επισκεφτείτε έναν εναλλακτικό Ελληνικό προορισμό, όπως ένα φαράγγι στις πολλές οροσειρές της Ελλάδας;

Βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αγιάς, στην κεντρική Ελληνική περιοχή της Θεσσαλίας, το φαράγγι της Καλυψώς είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια σε ολόκληρη τη χώρα, και αυτό λέει πολλά λαμβάνοντας υπόψη την τοπογραφία αυτού του ορεινού σημείου.

Το φαράγγι της Καλυψώς είναι ένα ανέγγιχτο στολίδι στην Ελλάδα

Βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του όρους Κίσσαβος, το βουνό δίπλα στον εμβληματικό Όλυμπο, και έχει ένα εξαιρετικό τοπίο που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για περιπέτεια ή απλώς χαλάρωσης.

Απότομοι βράχοι ύψους έως και 60 μέτρων, μια πληθώρα καταρρακτών ύψους έως και 100 μέτρων, ιαματικές πηγές και παρθένες, κρυστάλλινες λίμνες προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να περπατήσουν, να πεζοπορήσουν, σκαρφαλώνουν ή να κολυμπήσουν όποτε θέλουν.

Περιτριγυρισμένο από ψηλά δέντρα και τεράστιους, πανύψηλους βράχους, αυτό το φυσικό στολίδι της Ελλάδας είναι ένας κατάφυτος παράδεισος με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Οι επισκέπτες θα μαγευτούν από τη μοναδική φυσική ομορφιά του και οι τολμηροί θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ασχοληθούν με ορειβασία και ραπέλ, εάν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι έμπειροι ορειβάτες μπορούν να περιπλανηθούν συνολικά σε οκτώ εκπληκτικούς καταρράκτες, ενώ άλλοι μπορούν να απολαύσουν χαλαρούς περιπάτους σε ένα όμορφο μονοπάτι που οδηγεί στον μεγαλύτερο καταρράκτη και σε μια φυσική λίμνη.

Κοντά βρίσκεται και το «Κόκκινο Νερό», Spa, το οποίο προσφέρει θεραπείες με τη χρήση του φυσικού πηλού της περιοχής.

Βρίσκεται περίπου 100 μίλια νότια της Θεσσαλονίκης και 250 μίλια βόρεια της Αθήνας, το Φαράγγι της Καλυψούς είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς απέχει μόλις λίγα λεπτά από την έξοδό του στην εθνική οδό Αιγαίου.


Οι επισκέπτες που θα ήθελαν να περάσουν περισσότερες από μία μέρα στην περιοχή μπορούν να βρουν διαμονή σε μοτέλ ή ξενοδοχεία που βρίσκονται στα κοντινά χωριά Κόκκινο Νερό και Κουτσουπιά.

Θα μπορούσε κανείς να μείνει και στην πόλη της Λάρισας, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της κεντρικής Ελλάδας, λιγότερο από μία ώρα με το αυτοκίνητο από το φαράγγι.

Εάν είστε έτοιμοι για μια συναρπαστική περιπέτεια ή απλά για μια χαλαρωτική, ανάπαυλα από την ζωή της πόλης, το Φαράγγι της Καλυψούς σας περιμένει να σας υποδεχτεί.

Φαράγγι της Καλυψούς – Ο πράσινος παράδεισος της Ελλάδας Φαράγγι της Καλυψούς – Ο πράσινος παράδεισος της Ελλάδας Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Δευτέρα, Μαΐου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.